Andijvie uit de wok met spekjes
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Portie 2 personen
Ingredienten
- 300 gr krop Andijvie
- 0,5 Courgette
- 40 gr Walnoten – ongezouten *
- 150 gr gerookte spekblokjes **
- 2 Uien
- 2 teen Knoflook
- 1 tl Kerrie *
- 1 tl Peper *
- 10 gr Parmezaanse kaas – geraspt **
Bereiding
-
Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
-
Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
-
Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
-
Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
-
Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
-
Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
-
Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen
Recept notities
* Optioneel bij te bestellen
** Wordt niet door ons geleverd