Andijvie uit de wok met spekjes

Andijvie uit de wok met spekjes

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Portie 2 personen

Ingredienten

  • 300 gr krop Andijvie
  • 0,5 Courgette
  • 40 gr Walnoten – ongezouten *
  • 150 gr gerookte spekblokjes **
  • 2 Uien
  • 2 teen Knoflook
  • 1 tl Kerrie *
  • 1 tl Peper *
  • 10 gr Parmezaanse kaas – geraspt **

Bereiding

  1. Snij de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes
  2. Bak de uien samen met de knoflook, de spekjes, kerrie en peper zachtjes glazig, je hoeft geen boter of olie toe te voegen
  3. Snij intussen de andijvie in reepjes, was goed, en snij de courgette in dunnen halve plakken
  4. Voeg de courgette toe aan het uienmengsel en bak 3 minuten mee
  5. Voeg nu de helft van de andijvie toe en blijf roeren totdat de andijvie goed geslonken is
  6. Voeg nu de rest van de andijvie toe en roer er goed doorheen, maar zorg dat de andijvie nog een beetje knapperig blijft
  7. Verdeel over twee borden en strooi de walnoten en Parmezaanse kaas over de andijvie heen

Recept notities

* Optioneel bij te bestellen
** Wordt niet door ons geleverd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling