Recepten voor week 8

Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van deze week horen.

Appeltje meerdan

Recept 1

Rode kool stamppot

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr rode kool
  • 3 appels
  • 1 grote winterpeen
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • Snufje kaneel
  • 100 ml melk
  • Peper en zout
  • 2 eetl Olie
  • 50 gr Braadboter
  • 4 Sausijsjes

Bereiding

  1. Snij de rode kool in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
  2. Snij de ui in kleine stukjes.
  3. Rasp de winterpeen.
  4. Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin.
  5. Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door.
  6. Voeg na 5 min de wortel toe.
  7. Bak het groentemengsel nog 15 a 20 minuten door.
  8. Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 15 a 20 min gaar.
  9. Braad ondertussen ook de sausijsjes gaar.
  10. Schil de appels en snijd ze in blokjes en bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
  11. Probeer de kruidnagels eruit te vissen voor je er een stamppot van maakt
  12. Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree.
  13. Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  14. Serveer de stamppot met sausijsje.
  15. Eet smakelijk!

Recept 2

Broccoli met kip teriyaki en rijst

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 350 gr rijst
  • 1 kilo broccoli
  • 250 gr champignons
  • olijfolie
  • zout en peper
  • sesamzaadjes ter garnering (optioneel)
  • 350 gr kipfilet in blokjes
  • Voor de Teriyaki saus:
  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetl honing
  • 1 theel olijfolie
  • 1 theel gember
  • 2 theel maïzena
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel deze af en laat ze goed uitlekken
  2. Kook de rijst gaar in 9 a 10 minuten, afgieten en de deksel op de pan laten.
  3. Kook of stoom nu de broccoli in 4 a 5 gaar.
  4. Was de champignons en snijd ze in plakjes

  5. Schil en rasp de gember(het schillen van de gember kan heel makkelijk met een toetjeslepel, druk de rand van de lepel al schrapend over de gember en de schil laat makkelijk los)
  6. Pers de knoflook fijn.
  7. Roer nu de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
  8. Verwarm een koekenpan met olie, bak de blokjes kip hier rondom in aan.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Doe hierna de plakjes champignon erbij en bak deze nog 5-8 minuten mee tot de champignons mooi bruin zijn en de kip gaar is.
  11. Doe de teriyakisaus bij de kip en verwarm deze 2 minuten mee.
  12. Roer hierna de broccoli door de saus met de kip.
  13. Serveer de kip teriyaki met de gekookte rijst.
  14. Garneer eventueel met sesamzaadjes.
  15. Eet smakelijk!

Recept 3

Pasta met witlof, spekjes en knoflookkruim

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4 personen

Ingredienten

  • 300 gr Pasta
  • 4 el olijfolie
  • 180 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 600 gr witlof
  • 2 plakken gedroogd brood (of paneermeel)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Snijd de witlof stronken doormidden en haal het harde stuk eruit, snijd de stronken in reepjes en spoel de witlof af en laat deze goed uitlekken.

  2. snijd de ui in stukjes

  3. Kook de pasta in 8 a 9 minuten beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie.

  4. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de ui en 1 teentje geperste/of heel fijn gesneden knoflook toe en bak 1 minuut mee.

  5. Schep nu de witlof door het spekmengsel en bak 5 minuten mee. Maal intussen in de keukenmachine of hakmolen de sneetjes brood (met korst) fijn.

  6. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg het broodkruim (paneermeel) met het laatste geperste/of heel fijn gesneden teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 2-3 min. goudgeel en krokant.

  7. Giet de pasta af en meng de pasta door de witlof met het spekmengsel

  8. Breng op smaak met peper en verdeel het over de borden.
  9. Bestrooi met het krokante de knoflookkruim.

  10. Eet smakelijk!

– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –

Proudly powered by WordPress