Recepten voor week 26
Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van deze week horen.

Recept 1
Aardappel frittata met een zomerse salade
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- Frittata ingredienten:
- 400 gr aardappels √
- 1 ui √
- 4 eieren
- 100 gr ham
- 2 tl gedroogde peterselie
- geraspte kaas
- 100 gr roomkaas
- snufje zout en peper
- Salade ingredienten:
- 1 halve komkommer √
- 200 gr cherrytomaatjes √
- 1 rode ui √
- 1 avocado √
- 0,5 bosje verse bieslook √
- 1,5 tl gedroogde basilicum
- 100 gr feta
- 2 el olijfolie
- scheutje citroensap
- snufje zwarte peper
Bereiding
-
Frittata:
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
-
Meng in een bakje de eieren met de roomkaas, peterselie en een snufje zout en peper.
-
Snipper de ui en snijd de ham in stukjes.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
-
Voeg dan de ui toe en bak nog even mee.
-
Daarna schep je de ham door de aardappeltjes.
-
Giet het ei-mengsel over de aardappeltjes.
-
Je kunt ervoor kiezen om de deksel op de pan te zetten en de frittata ongeveer 8-10 minuten te bakken en vervolgens om te draaien en dan nog een paar minuten te bakken.
-
Strooi als laatste nog wat geraspte kaas er overheen.
-
Of als je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je de pan in de oven zetten voor ongeveer 20 minuten (200 graden). Strooi wat geraspte kaas over de frittata.
-
(Tip: je kunt de frittata gemakkelijk vegetarisch maken door de ham weg te laten en bijvoorbeeld te vervangen door courgette)
-
Salade:
-
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, feta en rode ui in stukjes.
-
Meng de groenten en feta in een grote kom met olijfolie, scheutje citroensap, bieslook, basilicum en een snufje zwarte peper.
-
Eet smakelijk!
Recept 2
Rijst met kip en sperziebonen
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 250 gr kipfilet
- 300 gr sperziebonen √
- 150 gr rijst √
- 1 ui √
- 1 paprika (rood of geel) √
- 1 teen knoflook √
- 200 ml kokosmelk
- 2 tl kerrie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- zout en peper
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
-
Snijd de kip de paprika en ui in stukjes.
-
Snijd de puntjes van de sperziebonen.
-
Kook de sperziebonen ongeveer 5-6 minuten totdat ze beetgaar zijn.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip met de kruiden rondom bruin.
-
Voeg vervolgens de ui, paprika en 1 uitgeperste teen knoflook toe en roerbak die een paar minuten mee.
-
Vervolgens voeg je de gekookte sperziebonen en kokosmelk toe.
-
Laat dit nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen en serveer dan de rijst met de kip en sperziebonen.
-
ook lekker met wat uitgebakken uitjes er overheen
Recept 3
Pasta met spinazie, kip en avocado
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 200 gr pasta √
- 1 avocado √
- 2 takjes verse basilicum √
- 100 gr cherry/snacktomaatjes √
- 150 gr spinazie √
- 2 teentjes knoflook √
- 1 gerookte kipfilet
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- olijfolie
- 2 el pijnboompitten
Bereiding
-
Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar.
-
Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder olie, totdat ze lichtbruin zijn.
-
Snijd de gerookte kip in stukjes.
-
Was en snijd de tomaatjes in vieren.
-
Doe de spinazie in een hakmolen of in beker met staafmixer en hak fijn.
-
Voeg daarna de basilicum, pijnboompitjes, olijfolie, avocado, knoflook, snufje peper en de geraspte Parmezaanse kaas toe en weer even fijn malen totdat je de saus goed vind.
-
Als het een beetje droog is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.
-
Als alles fijngemalen is, meng je de saus door de pasta en meng je de stukjes gerookte kip en de tomaatjes erdoor.
-
Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de pasta en klaar!
-
Eet smakelijk!
– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –