Recepten voor week 26

Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van deze week horen.

Appeltje meerdan

Recept 1

Aardappel frittata met een zomerse salade

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • Frittata ingredienten:
  • 400 gr aardappels
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 100 gr ham
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • geraspte kaas
  • 100 gr roomkaas
  • snufje zout en peper
  • Salade ingredienten:
  • 1 halve komkommer
  • 200 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 0,5 bosje verse bieslook
  • 1,5 tl gedroogde basilicum
  • 100 gr feta
  • 2 el olijfolie
  • scheutje citroensap
  • snufje zwarte peper

Bereiding

  1. Frittata:
  2. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  3. Meng in een bakje de eieren met de roomkaas, peterselie en een snufje zout en peper.
  4. Snipper de ui en snijd de ham in stukjes.
  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
  6. Voeg dan de ui toe en bak nog even mee.
  7. Daarna schep je de ham door de aardappeltjes.
  8. Giet het ei-mengsel over de aardappeltjes.
  9. Je kunt ervoor kiezen om de deksel op de pan te zetten en de frittata ongeveer 8-10 minuten te bakken en vervolgens om te draaien en dan nog een paar minuten te bakken.
  10. Strooi als laatste nog wat geraspte kaas er overheen.
  11. Of als je een ovenbestendige pan gebruikt, kun je de pan in de oven zetten voor ongeveer 20 minuten (200 graden). Strooi wat geraspte kaas over de frittata.
  12. (Tip: je kunt de frittata gemakkelijk vegetarisch maken door de ham weg te laten en bijvoorbeeld te vervangen door courgette)
  13. Salade:
  14. Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, feta en rode ui in stukjes.
  15. Meng de groenten en feta in een grote kom met olijfolie, scheutje citroensap, bieslook, basilicum en een snufje zwarte peper.
  16. Eet smakelijk!

Recept 2

Rijst met kip en sperziebonen

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 250 gr kipfilet
  • 300 gr sperziebonen
  • 150 gr rijst
  • 1 ui
  • 1 paprika (rood of geel)
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
  2. Snijd de kip de paprika en ui in stukjes.
  3. Snijd de puntjes van de sperziebonen.
  4. Kook de sperziebonen ongeveer 5-6 minuten totdat ze beetgaar zijn.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip met de kruiden rondom bruin.

  6. Voeg vervolgens de ui, paprika en 1 uitgeperste teen knoflook toe en roerbak die een paar minuten mee.

  7. Vervolgens voeg je de gekookte sperziebonen en kokosmelk toe.
  8. Laat dit nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen en serveer dan de rijst met de kip en sperziebonen.
  9. ook lekker met wat uitgebakken uitjes er overheen

Recept 3

Pasta met spinazie, kip en avocado

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 200 gr pasta
  • 1 avocado
  • 2 takjes verse basilicum
  • 100 gr cherry/snacktomaatjes
  • 150 gr spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gerookte kipfilet
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten

Bereiding

  1. Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een pan, zonder olie, totdat ze lichtbruin zijn.
  3. Snijd de gerookte kip in stukjes.
  4. Was en snijd de tomaatjes in vieren.
  5. Doe de spinazie in een hakmolen of in beker met staafmixer en hak fijn.
  6. Voeg daarna de basilicum, pijnboompitjes, olijfolie, avocado, knoflook, snufje peper en de geraspte Parmezaanse kaas toe en weer even fijn malen totdat je de saus goed vind.
  7. Als het een beetje droog is, kun je wat extra olijfolie toevoegen.
  8. Als alles fijngemalen is, meng je de saus door de pasta en meng je de stukjes gerookte kip en de tomaatjes erdoor.

  9. Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de pasta en klaar!
  10. Eet smakelijk!

– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –

Proudly powered by WordPress