Recepten voor week 48
Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van volgende week horen.
Deze samenstelling is onder voorbehoud.
 
															Recept 1
Zuurkool ovenschotel met banaan
			 Bereidingstijd 30 minuten		
						
			 Kook tijd 20 minuten		
								
			 Totale tijd 50 minuten		
			
			 Portie 4 
		
							Ingredienten
- 500 gr rundergehakt
- 1,5 kg aardappels √
- klontje boter
- scheutje melk
- 500 gr zuurkool √
- 3 el kerriepoeder
- 6 bananen (rijp) √
- Roomboter
- Paneermeel
Bereiding
- 
										Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 
										Bak het gehakt rul in wat boter en kruid met kerriepoeder.
- 
										Kook de aardappels en de zuurkool in twee verschillende pannen gaar in ca. 20 minuten. 
- 
										Giet de zuurkool af en zet even opzij.
- 
										Giet de aardappels af en maak van de aardappels puree door deze te stampen en een klontje boter en scheutje melk toe te voegen.
- 
										Pel de bananen en snijd in plakjes.
- 
										Vet een grote ovenschaal in.
- 
										Maak laagjes, eerst een laagje gehakt, dan een laagje zuurkool, schijfjes banaan en afdekken met puree.
- 
										Herhaal nog een keer en eindig met de puree.
- 
										Bestrooi de puree met wat paneermeel en klontjes boter en zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.
Recept 2
Italiaanse rijstschotel met gehaktballetjes
			 Bereidingstijd 15 minuten		
						
			 Kook tijd 15 minuten		
								
			 Totale tijd 30 minuten		
			
			 Portie 4 
		
							Ingredienten
- 300 gr rijst √
- 1 ui √
- 1 rode paprika √
- 1 smalle prei √
- 1 kleine winterwortel √
- 1 courgette √
- 400 gr tomaten √
- 300 gr rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 1 tl gehaktkruiden
- 1 pakje tomaten frito (330 ml)
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olie (om in te bakken)
Bereiding
- 
										Was en snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes.
- 
										Schil en wortel en snijd in blokjes.
- 
										Was en snijd de prei in halve ringen.
- 
										Snipper de ui.
- 
										Kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar, afgieten, even door de rijst roeren en met deksel op de pan laten staan.
- 
										Meng nu in een kom het gehakt met de gehaktkruiden en het ei.
- 
										Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt,
- 
										Maak nu kleine balletjes van het gehakt, ongeveer soep bal formaat.
- 
										Giet een scheutje olie in een grote pan met deksel en bak de balletjes rondom bruin.
- 
										Voeg dan de ui, prei, paprika, courgette en wortel toe.
- 
										Bak dit 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, tomaten frito en de kruiden oregano en basilicum toe.
- 
										Laat dit nog 5 minuten pruttelen met deksel op de pan, voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe
- 
										Voeg dan de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
- 
										Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
- 
										Eet smakelijk!
Recept 3
Goulashsoep met gehakt
			 Bereidingstijd 15 minuten		
						
			 Kook tijd 15 minuten		
							
			 Portie 4 
		
							Ingredienten
- 2 uien √
- 400 gr tomaten (mag gepeld) √
- 2 tenen knoflook √
- 3 paprika's (het liefste een mix van kleuren) √
- 20 gr peterselie √
- 300 gr rundergehakt
- 25 gr roomboter
- 70 gr tomatenpuree
- 1 el gerookt paprikapoeder (pikant)
- 3 el bloem
- 2 runderbouillonblokjes
- 125 ml zure room
Bereiding
- 
										Was en snijd de tomaten in stukjes, wel het harde stukje bovenin eruit halen.
- 
										Snipper de uien.
- 
										Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes.
- 
										Smelt in een hoge (soep)pan de boter.
- 
										Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
- 
										Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten rul.
- 
										Bak nu de paprika 2 minuten mee.
- 
										Schep er de tomatenpuree door.
- 
										Bestrooi het met de paprikapoeder en de bloem en bak nog 1 minuut mee.
- 
										Voeg de tomaten, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- 
										Kook de soep 10 minuten zachtjes.
- 
										Hak de peterselie fijn, en breng de soep op smaak met peper.
- 
										Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 1 el zure room en bestrooi met de peterselie.
- 
										Lekker met een stuk stokbrood erbij.
- 
										Eet smakelijk!
– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –
