Recepten voor week 34

Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van volgende week horen.

Deze samenstelling is onder voorbehoud.

Appeltje meerdan

Recept 1

Stamppot Witlof ham kaas

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 25 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 500 gr kruimige aardappels
  • 4 stronk witlof
  • 75 gr ham
  • 50 gr oude kaas (geraspt)
  • 2 tak peterselie
  • 25 gr boter
  • scheutje melk
  • 1 ui
  • Voor de kipschnitzel - OPTIONEEL
  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • paneermeel
  • bloem
  • snufje zout en peper

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken.
  2. Snijd de ham in stukjes.
  3. Kook de aardappels ca. 20 minuten in een grote pan met water.
  4. Giet het water af en stamp de aardappels met een klont boter, scheutje melk en een snuf peper en zout tot puree. Snipper de ui.
  5. Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukken.
  6. Verwarm een beetje boter in een pan en bak de witlof en ui.
  7. Na een paar minuten voeg je de ham toe en meng je alles door elkaar.
  8. Zet het vuur uit.
  9. Giet eventueel vocht in de pan even af.
  10. Meng de witlof, ham, kaas en de kruiden door de aardappelpuree.
  11. U kunt eventueel een heerlijk krokante kipfilet aan de maaltijd toevoegen
  12. Sla/druk de kipfilets plat met bijvoorbeeld een deegroller of pan totdat de kipfilets ongeveer 1 cm dik zijn (doe dit bij voorkeur op een snijplank voor kip of tussen 2 stukken huishoudfolie)
  13. Doe een laagje paneermeel over een bord. Verdeel wat bloem op een ander bord. Kluts het ei in een diep bord (voeg eventueel wat peper en zout toe).
  14. Haal de kipfilet, aan beide zeiden, eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.
  15. Giet een scheutje olie in een pan en bak de krokante kipschnitzels ongeveer 4 minuten per kant totdat ze mooi bruin en gaar zijn.

Recept 2

Broccoli met kip teriyaki en rijst

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 350 gr rijst
  • 1 kilo broccoli
  • 250 gr champignons
  • olijfolie
  • zout en peper
  • sesamzaadjes ter garnering (optioneel)
  • 350 gr kipfilet in blokjes
  • Voor de Teriyaki saus:
  • 60 ml sojasaus
  • 3 eetl honing
  • 1 theel olijfolie
  • 1 theel gember
  • 2 theel maïzena
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel deze af en laat ze goed uitlekken
  2. Kook de rijst gaar in 9 a 10 minuten, afgieten en de deksel op de pan laten.
  3. Kook of stoom nu de broccoli in 4 a 5 gaar.
  4. Was de champignons en snijd ze in plakjes

  5. Schil en rasp de gember(het schillen van de gember kan heel makkelijk met een toetjeslepel, druk de rand van de lepel al schrapend over de gember en de schil laat makkelijk los)
  6. Pers de knoflook fijn.
  7. Roer nu de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
  8. Verwarm een koekenpan met olie, bak de blokjes kip hier rondom in aan.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Doe hierna de plakjes champignon erbij en bak deze nog 5-8 minuten mee tot de champignons mooi bruin zijn en de kip gaar is.
  11. Doe de teriyakisaus bij de kip en verwarm deze 2 minuten mee.
  12. Roer hierna de broccoli door de saus met de kip.
  13. Serveer de kip teriyaki met de gekookte rijst.
  14. Garneer eventueel met sesamzaadjes.
  15. Eet smakelijk!

Recept 3

Bloemkool pasta

Een lekkere en simpele pasta

Bereidingstijd 20 minuten
In de oven 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 2 personen

Ingredienten

  • 150 gr pasta
  • 1 ui
  • 0,5 Bloemkool
  • 100 gr ham- of spekreepjes
  • 100 ml creme fraiche
  • geraspte kaas
  • 125 gr prei
  • 1 tl Kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Stel de oven in op 200 graden.

  2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

  3. Snijd vervolgens de bloemkool in stukken en kook de bloemkool ongeveer 8 tot 10 minuten.

  4. Snijd de ui, rode peper en prei in stukjes.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de rode peper, ui, prei, kerrie en paprikapoeder aan voor ongeveer 5 minuten.

  6. Voeg na 5 minuten de hamreepjes toe en bak deze een paar minuten mee.

  7. Voeg daarna de crème fraiche en een handje geraspte kaas toe, even doorroeren.

  8. Voeg de pasta, bloemkool en een snufje zout en peper toe. Meng alles door elkaar en schep in een ovenschaal. Verdeel eventueel nog een beetje kaas er overheen.

  9. Zet de ovenschotel nu nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.

– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –

Proudly powered by WordPress