Recepten voor week 48

Dit zijn de drie recepten die bij de maaltijdtas van volgende week horen.

Deze samenstelling is onder voorbehoud.

Appeltje meerdan

Recept 1

Zuurkool ovenschotel met banaan

Bereidingstijd 30 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1,5 kg aardappels
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 500 gr zuurkool
  • 3 el kerriepoeder
  • 6 bananen (rijp)
  • Roomboter
  • Paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het gehakt rul in wat boter en kruid met kerriepoeder.
  3. Kook de aardappels en de zuurkool in twee verschillende pannen gaar in ca. 20 minuten.

  4. Giet de zuurkool af en zet even opzij.
  5. Giet de aardappels af en maak van de aardappels puree door deze te stampen en een klontje boter en scheutje melk toe te voegen.
  6. Pel de bananen en snijd in plakjes.
  7. Vet een grote ovenschaal in.
  8. Maak laagjes, eerst een laagje gehakt, dan een laagje zuurkool, schijfjes banaan en afdekken met puree.
  9. Herhaal nog een keer en eindig met de puree.
  10. Bestrooi de puree met wat paneermeel en klontjes boter en zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.

Recept 2

Italiaanse rijstschotel met gehaktballetjes

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 300 gr rijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 smalle prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 courgette
  • 400 gr tomaten
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 tl gehaktkruiden
  • 1 pakje tomaten frito (330 ml)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olie (om in te bakken)

Bereiding

  1. Was en snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes.
  2. Schil en wortel en snijd in blokjes.
  3. Was en snijd de prei in halve ringen.
  4. Snipper de ui.
  5. Kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar, afgieten, even door de rijst roeren en met deksel op de pan laten staan.
  6. Meng nu in een kom het gehakt met de gehaktkruiden en het ei.
  7. Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt,
  8. Maak nu kleine balletjes van het gehakt, ongeveer soep bal formaat.
  9. Giet een scheutje olie in een grote pan met deksel en bak de balletjes rondom bruin.
  10. Voeg dan de ui, prei, paprika, courgette en wortel toe.
  11. Bak dit 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, tomaten frito en de kruiden oregano en basilicum toe.
  12. Laat dit nog 5 minuten pruttelen met deksel op de pan, voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe
  13. Voeg dan de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
  14. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
  15. Eet smakelijk!

Recept 3

Goulashsoep met gehakt

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 2 uien
  • 400 gr tomaten (mag gepeld)
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika's (het liefste een mix van kleuren)
  • 20 gr peterselie
  • 300 gr rundergehakt
  • 25 gr roomboter
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 el gerookt paprikapoeder (pikant)
  • 3 el bloem
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 125 ml zure room

Bereiding

  1. Was en snijd de tomaten in stukjes, wel het harde stukje bovenin eruit halen.
  2. Snipper de uien.
  3. Hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in reepjes.
  4. Smelt in een hoge (soep)pan de boter.
  5. Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  6. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten rul.
  7. Bak nu de paprika 2 minuten mee.
  8. Schep er de tomatenpuree door.
  9. Bestrooi het met de paprikapoeder en de bloem en bak nog 1 minuut mee.
  10. Voeg de tomaten, 1,5 L water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  11. Kook de soep 10 minuten zachtjes.
  12. Hak de peterselie fijn, en breng de soep op smaak met peper.
  13. Schep de soep in 4 kommen, schep in elke kom 1 el zure room en bestrooi met de peterselie.
  14. Lekker met een stuk stokbrood erbij.
  15. Eet smakelijk!

– Copyright 2020 Appeltje v.o.f. –

Proudly powered by WordPress