Tomatensoep
Totale tijd 20 minuten
Portie 4 Personen
Ingredienten
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 750 gr (roma)tomaten in parten
- 750 ml water
- 2 groentebouillontabletten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Stokbrood of croutons
Bereiding
-
Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olijfolie.
-
Voeg de tomaten in parten toe en bak deze 10 min mee.
-
Voeg het water en de bouillontabletten toe en roer de tomatenpuree er door.
-
Pureer nu alles met een staafmixer en laat een paar minuutjes doorkoken.
-
Serveer in 4 borden of kommen. Schenk in elk bord of kom een klein scheutje kookroom. Serveer met het stokbrood of met croutons.