Zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes
Totale tijd 30 minuten
Ingredienten
- 500 gr spruitjes √
- 3 middelgrote zoete aardappelen (ca. 500 gram, in blokjes gesneden) √
- scheutje melk of room
- 1 el honing
- 2 el olijfolie
- zachte geitenkaas
- walnoten
- peper en zout
- paprikapoeder
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Maak de spruitjes schoon door de harde onderkant eraf te snijden. Snijd grote spruitjes daarna doormidden.
-
Bak de spruitjes 5 minuten met de gesneden kant naar beneden samen met een scheutje olijfolie in een koekenpan.
-
Doe de gebakken spruitjes vervolgens in een ovenschaal en bak ze in een half uurtje bruin en zacht. Hussel de spruitjes halverwege even goed om.
-
Stoom de blokjes zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten.
-
Stamp de zoete aardappel samen met een snuf peper en zout, een scheutje melk of room en wat paprikapoeder tot een romige zoete aardappel puree.
-
Haal de spruitjes uit de oven en giet er een eetlepel honing over. Hussel nog even goed door elkaar.
-
Doe driekwart van de spruitjes door de zoete aardappel puree. Houd de rest van de geroosterde spruitjes apart voor de garnering.
-
Verdeel de zoete aardappel stamppot over de borden en garneer met de spruitjes, wat walnoten en zachte geitenkaas.