Spruitjes met bacon en pijnboompitten
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 8 porties
Ingredienten
- 225 gr spek
- 60 gr boter
- 85 gr pijnboompitten
- 1 kg spruitjes schoongemaakt en versnipperd
- 3 lente-uitjes fijngesneden
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
-
De bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur bruin bakken. Een beetje spekvet bewaren, de rest afgieten. In stukjes snijden.
-
In dezelfde koekenpan boter met resterend spekvet op een middelhoog vuur verwarmen. Daarin pijnboompitten bruin roosteren. Spruitjes en lente-ui toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. 10-15 minuten op een middelhoog vuur koken tot de spruitjes slap en gaar zijn. De bacon net voor opdienen erdoor scheppen.