Zoete aardappelsalade met Cottage cheese

Zoete aardappelsalade met cottage cheese

Deze zoete aardappelsalade is een variant op de bekende Duitse Kartoffelsalade. Heerlijk om te serveren tijdens een barbecue. Laat die zomer maar komen! Maar ook al is het niet zo’n lekker weer, dan is deze salade ook gewoon super lekker.
Portie 2 personen

Ingredienten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 bosui
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 teen knoflook
  • verse dille naar smaak
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • 1 el cottage cheese
  • 1 el (geiten)kwark
  • 1 tl mosterd optioneel
  • zwarte peper
  • (Keltisch) zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Was de zoete aardappelen. Je kunt deze schillen maar dat hoeft niet. Snijd de aardappelen in gelijke blokjes.
  2. Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten beetgaar in een pan met water.
  3. Was en snijd de ui en paprika in stukjes.
  4. Pel en rasp de knoflook.
  5. Giet de aardappelen af en laat ze eventjes afkoelen.
  6. Doe de aardappelen samen met de stukjes paprika en ui in een grote schaal. Strooi er wat kurkuma, paprikapoeder, peper en zout overheen.
  7. Meng de cottage cheese, kwark en eventueel een beetje mosterd, in een schaaltje.
  8. Breng op smaak met de geraspte knoflook, dille en wat peper en zout. Roer dit mengsel door de aardappelsalade.
  9. Garneer de salade met een beetje verse dille.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling