Frittata met zoete aardappel en spinazie
Ingredienten
- 2 middelgrote zoete aardappelen √
- 200 gr verse spinazie √
- 8 eieren
- 50 gr geraspte pecorino (optioneel)
- verkruimelde feta (optioneel)
- nootmuskaat (naar smaak)
- komijn (naar smaak)
- peper &zout (naar smaak)
- 20 gr pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in blokjes. De zoete aardappel kun je vast gaar bakken of stomen.
-
Gebruik voor dit recept een ovenvaste pan of als je die niet hebt een koekenpan.
-
Klop de eieren los en voeg eventueel verkruimelde feta toe.
-
Bak de spinazie samen met wat nootmuskaat en komijn in een koekenpan, voeg beetje bij beetje wat spinazie toe. Het slinkt vrij snel.
-
Voeg dan de eieren toe en roer het goed door elkaar. Voeg meteen de zoete aardappelblokjes toe.
-
Wanneer je een ovenpan hebt zet je deze nu voor 15-20 minuten in de oven.
-
Geen ovenpan? Bak de frittata nog even op laag vuur door, eventueel met een deksel erop.
-
Wanneer je het aandurft en je frittata stevig genoeg is, kun je voorzichtig de frittata vanuit de koekenpan op een bakplaat laten glijden. Oefening baart kunst, voorzichtigheid geboden
-
Zet ook dan de frittata voor nog zo’n 15 minuten in de oven.
-
Heerlijk met wat geraspte pecorino, geroosterde pijnboompitjes en een frisse groene salade.