Frittata met zoete aardappel en spinazie

Frittata met zoete aardappel en spinazie

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 200 gr verse spinazie
  • 8 eieren
  • 50 gr geraspte pecorino (optioneel)
  • verkruimelde feta (optioneel)
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • komijn (naar smaak)
  • peper &zout (naar smaak)
  • 20 gr pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in blokjes. De zoete aardappel kun je vast gaar bakken of stomen.

  3. Gebruik voor dit recept een ovenvaste pan of als je die niet hebt een koekenpan.

  4. Klop de eieren los en voeg eventueel verkruimelde feta toe.

  5. Bak de spinazie samen met wat nootmuskaat en komijn in een koekenpan, voeg beetje bij beetje wat spinazie toe. Het slinkt vrij snel.

  6. Voeg dan de eieren toe en roer het goed door elkaar. Voeg meteen de zoete aardappelblokjes toe.

  7. Wanneer je een ovenpan hebt zet je deze nu voor 15-20 minuten in de oven.

  8. Geen ovenpan? Bak de frittata nog even op laag vuur door, eventueel met een deksel erop.

  9. Wanneer je het aandurft en je frittata stevig genoeg is, kun je voorzichtig de frittata vanuit de koekenpan op een bakplaat laten glijden. Oefening baart kunst, voorzichtigheid geboden

  10. Zet ook dan de frittata voor nog zo’n 15 minuten in de oven.

  11. Heerlijk met wat geraspte pecorino, geroosterde pijnboompitjes en een frisse groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling