Zuurkoolstamppot met zoete aardappel
Portie 4 personen
Ingredienten
- 1 kg zoete aardappelen
- 500 gr zuurkool
- 250 gr uitgebakken spekjes
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- ananas
- peper & zout
Bereiding
-
Stoom de zoete aardappelen in zo’n 20 minuten beetgaar. Heb je geen stoompan? Kook de zoete aardappelen dan in ongeveer 20 minuten gaar in een laag water.
-
Nu ga je de zuurkool bereiden. Fruit de sjalotjes in een koekenpan. Pers vervolgens het teentje knoflook erboven uit. Voeg de zuurkool toe. Goed omscheppen en op laag vuur laten opwarmen in de pan.
-
Stamp ondertussen de zoete aardappel tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.
-
Bak de spekjes en snijd de ananas in stukjes.
-
Doe de zoete aardappelpuree, de zuurkool en de stukjes ananas bij elkaar in een grote pan en schep goed door.
-
Serveer je zuurkoolstamppot met de uitgebakken spekreepjes.