Zoete aardappelschotel met sperziebonen
Deze zoete aardappelschotel kun je van te voren al klaarmaken. ‘s Avonds kun je hem in de oven afbakken zodat de zoete aardappel heerlijk knapperig wordt. Zonder oven zet je deze maaltijd binnen een kwartier op tafel. Een snel, simpel en voedzaam gerecht.
Totale tijd 20 minuten
Portie 3 personen
Ingredienten
- 2 grote zoete aardappels √
- 300 gr sperziebonen √
- 125 gr gerookte spekblokjes
- 1 ui √
- 3 teen knoflook √
- 1 Spaanse peper √
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit hoeft niet als je de schotel snel op tafel wilt zetten.
-
Schil de zoete aardappels en snij in ‘hapklare’ stukken.
-
Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden.
-
Spoel dit onder de kraan even af en stoom de sperziebonen en zoete aardappel in 10 minuten gaar. Zet dit vervolgens even apart.
-
Snipper de ui, knoflook en de Spaanse peper (haal de pitjes eruit) en fruit dit aan in een koekenpan met een beetje olijfolie.
-
Schep de spekjes uit de pan en doe bij de groente. Bak in dezelfde pan de spekjes in 4 minuten.
-
Doe de spekjes bij de groente. Voeg de kruiden toe en hussel voorzichtig met een spatel door elkaar.
-
Wanneer je de schotel meteen wilt eten, kun je er nu al lekker van genieten.
-
Vet anders een ovenschaal in en schep alles in de ovenschaal. Bak de zoete aardappelschotel in ongeveer 15-20 minuten knapperig.