Zoete aardappel friet uit de pan
Zoete aardappel staat ook wel bekend als de bataat. Hoewel de naam anders doet vermoeden is de zoete aardappel helemaal geen aardappel, maar een knol! De mogelijkheden met zoete aardappel zijn eindeloos.
Ingredienten
- 2 Zoete aardappelen
- 2 el Olie
- rode paprikapoeder
- zeezout
Bereiding
-
Spoel de aardappelen onder de kraan even schoon. Schillen hoeft niet!
-
Snijd ze vervolgens in lange repen en laat ze 30 minuten weken in water. Hierdoor wordt zetmeel ontrokken waardoor je friet uiteindelijk krokanter is. Giet ze vervolgens af en dep ze goed droog.
-
Wanneer je de frieten in de pan bakt, laat dan eerst de pan goed warm worden.
-
Doe vervolgens genoeg olie in de pan. De frieten moeten er bijna in zwemmen.
-
Zorg ervoor dat het vet niet gaat walmen, dan is je pan te warm en dit komt de kwaliteit van je vet en je gezondheid niet ten goede.
-
Bak de zoete aardappel friet om en om bruin. Giet de friet vervolgens af en doe er wat zout en rode paprikapoeder op.