Zoete aardappel friet uit de oven
Zoete aardappel staat ook wel bekend als de bataat. Hoewel de naam anders doet vermoeden is de zoete aardappel helemaal geen aardappel, maar een knol! De mogelijkheden met zoete aardappel zijn eindeloos.
Portie 2 personen
Ingredienten
- 2 Zoete Aardappel
- 2 el olie
- rode paprikapoeder
- zeezout
Bereiding
-
Spoel de aardappelen onder de kraan even schoon. Schillen hoeft niet!
-
Snijd ze vervolgens in lange repen en laat ze 30 minuten weken in water. Hierdoor wordt zetmeel ontrokken waardoor je friet uiteindelijk krokanter is. Giet ze vervolgens af en dep ze goed droog.
-
Verwarm de oven op 180 graden.
-
Doe de olie samen met de frieten in een kom en hussel even goed. Verspreid de frieten over de met bakpapier bekleedde bakplaat.
-
Bak de frieten voor ongeveer een half uur. Halverwege even omkeren.
-
Bestrooi de zoete aardappel frietjes met wat zeezout en rode paprikapoeder.