Spaghetti Pompoen met kastanjechampignon

Spaghetti Pompoen met kastanjechampignons

Totale tijd 45 minuten
Portie 2 Personen

Ingredienten

  • 1 spaghetti pompoen
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 prei
  • 50 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bakolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik hiervoor een lepel). Bestrijk het snijvlak met olijfolie.
  3. Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Bak de pompoen in circa 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de prei in ringen en was grondig onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  6. Voeg de prei toe en bak enkele minuten mee totdat de prei slinkt. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.
  7. Voeg na 5-10 minuten de slagroom en de helft van de geraspte kaas toe en roer totdat er een saus ontstaat. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  8. Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten. Schep de groenten in roomsaus in de pompoen en meng met de spaghetti slierten.
  9. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en plaats nog 2 minuten in de voorverwarmde oven, zet eventueel de grillstand aan voor een krokante bovenlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling