Pasta bolognese
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 200 gr pasta √
- 1 ui √
- 1 teen knoflook √
- 250 gr gehakt
- 2 wortels √
- 1 paprika √
- 100 gr champignons √
- 400 gr tomaten √
- klein blikje tomatenpuree
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl sojasaus
- snufje zout en peper
Bereiding
-
Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
-
Doe de wortels en paprika in een keukenmachine en hak de groenten fijn. Uiteraard kun je de wortels en paprika ook zelf fijn snijden.
-
Was en snijd de tomaten en champignons in blokjes.
-
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
-
Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
-
Daarna voeg je de wortels, paprika, champignons en de kruiden toe en bak je dit ongeveer 5-6 minuten totdat de groenten wat zachter zijn.
-
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.
-
Daarna kun je de tomatenblokjes, sojasaus en een snufje zout en peper toevoegen.
-
Laat de saus nog even, 10-15 minuten, lekker pruttelen op een zacht vuurtje.
-
Kook ondertussen de pasta in 8-10 gaar.
-
Serveer de pasta met de bolognesesaus.