Pasta bolognese

Pasta bolognese

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 200 gr pasta
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr gehakt
  • 2 wortels
  • 1 paprika
  • 100 gr champignons
  • 400 gr tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl sojasaus
  • snufje zout en peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Doe de wortels en paprika in een keukenmachine en hak de groenten fijn. Uiteraard kun je de wortels en paprika ook zelf fijn snijden.
  3. Was en snijd de tomaten en champignons in blokjes.

  4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
  5. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Daarna voeg je de wortels, paprika, champignons en de kruiden toe en bak je dit ongeveer 5-6 minuten totdat de groenten wat zachter zijn.

  7. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.
  8. Daarna kun je de tomatenblokjes, sojasaus en een snufje zout en peper toevoegen.
  9. Laat de saus nog even, 10-15 minuten, lekker pruttelen op een zacht vuurtje.
  10. Kook ondertussen de pasta in 8-10 gaar.
  11. Serveer de pasta met de bolognesesaus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling