Pastinaaksoep
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 1 grote ui √
- 600 gr Pastinaak √
- 1 grote aardappel √
- 2 bosui √
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 liter water
- 100 gr spekreepjes
- 3 el olie
Bereiding
-
Los de kippenbouillontablet(ten) op in kokend water.
-
Snipper de ui en fruit die zachtjes aan in wat olie of boter.
-
De ui moet niet kleuren, alleen wat glazig worden
-
Schil intussen de pastinaken en de aardappel en snijd ze in stukjes.
-
Voeg, als de ui glazig is, de kippenbouillon toe en de aardappel.
-
Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen.
-
Voeg de pastinaakstukjes toe en laat nog 15 minuten pruttelen of totdat de groente gaar is.
-
pureer de soep nu met een staafmixer tot het een gladde soep is.
-
Je kunt de soep eventueel garneren met wat uitgebakken spekjes en/of een paar in fijne ringetjes gesneden stengels bosui.