Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1 grote ui
  • 600 gr Pastinaak
  • 1 grote aardappel
  • 2 bosui
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 100 gr spekreepjes
  • 3 el olie

Bereiding

  1. Los de kippenbouillontablet(ten) op in kokend water.

  2. Snipper de ui en fruit die zachtjes aan in wat olie of boter.

  3. De ui moet niet kleuren, alleen wat glazig worden

  4. Schil intussen de pastinaken en de aardappel en snijd ze in stukjes.

  5. Voeg, als de ui glazig is, de kippenbouillon toe en de aardappel.

  6. Breng aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen.
  7. Voeg de pastinaakstukjes toe en laat nog 15 minuten pruttelen of totdat de groente gaar is.
  8. pureer de soep nu met een staafmixer tot het een gladde soep is.

  9. Je kunt de soep eventueel garneren met wat uitgebakken spekjes en/of een paar in fijne ringetjes gesneden stengels bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling