Spaghetti Pompoen met paddestoelen en kaas

Spaghetti Pompoen met paddestoelen en kaas

Totale tijd 1 uur
Portie 2 Personen

Ingredienten

  • 1 spaghettipompoen
  • 200 g gemengde paddestoelen
  • 75 g ontbijtspek
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 60 g blauwe kaas
  • 30 g geraspte belegen kaas
  • 100 ml slagroom
  • wat boter en olijfolie
  • 1 handje peterselie
  • zout & versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Snij de pompoen in de lengte doormidden. Lepel de draden en pitten eruit. Besprenkel elke helft met een scheutje olijfolie, zout en peper. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier op de bakplaat. Zet de oven aan op 200 °C (voorverwarmen hoeft niet) en rooster ongeveer 50 minuten. Als u er makkelijk met een mespunt in kunt prikken, is de pompoen gaar.
  2. Snij intussen het spek in stukjes, snipper de sjalot en de knoflookteen. Fruit samen 5 minuten zachtjes in wat boter in een hapjespan. Snij intussen de paddestoelen in stukjes, voeg toe en bak al omscheppend op hoger vuur in nog eens 5 minuten gaar. Doe de room erbij, plus de verbrokkelde blauwe kaas, fijngehakte peterselie en flink wat versgemalen peper. Laat de kaas smelten en zet het vuur uit.
  3. Haal de gare pompoenhelften uit de oven, trek het vruchtvlees met een vork los.
  4. Schep het paddestoelenmengsel erop en hussel er een beetje doorheen. Bestrooi met geraspte kaas en zet 5 minuten terug in de oven, liefst op grillstand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling