Spaghetti Pompoen Bolognese
Totale tijd 55 minuten
Portie 4 personen
Ingredienten
- 2 spaghetti pompoenen
- 2 teentje knoflook
- 2 tl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- Peper en zout
- 4 el olijfolie
- 300 gr rundergehakt
- 2 bollen mozzarella
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 500 ml gezeefde tomatensaus
- Olijfolie
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Maak een kruidenolie van de olijfolie, hak de helft van de knoflook in kleine stukjes, de helft van de oregano en wat peper en zout. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze royaal met de kruidenolie. Giet de rest van de olie in een ovenschaal. Leg de pompoen met het snijvlak naar beneden in de schaal. Bak de pompoenen in 40 – 50 minuten gaar.
-
In de tussentijd ga je de bolognesesaus maken. Pel en snipper de ui en hak de rest van de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak mee. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in ringen. Bak dit kort mee.
-
Voeg de oregano, de tijm en de rozemarijn toe en verhit kort. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel op een zacht vuur stoven. Net zolang totdat de spaghetti pompoen gaar is. Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
Haal de pompoenen uit de oven en trek het vruchtvlees los met 2 vorken. Wees voorzichtig want het is erg heet. Meng dit met de bolognesesaus.
-
Schep de vulling terug in de pompoen. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de pompoen. Zet de pompoen nog even terug in de oven, zodat de mozzarella kan smelten.