Rijst met boontjes en rode curry (vegetarisch)
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 300 gr rijst √
- 350 gr kipfilet
- 400 gr boontjes √
- 200 gr cherry/snoeptomaatjes √
- 160 gr champignons √
- 400 ml kokosmelk
- 4 el (wok)olie
- 95 gr kruidenpasta rode curry (bijvoorbeeld van conimex)
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Maak de boontjes schoon, snij de puntjes aan beide kanten eraf en kook deze 4 a 5 min (ze moeten beetgaar zijn).
-
Was en snij de tomaatjes in tweeën en snij de kipfilet in blokjes.
-
Verhit de olie in de pan en bak de kipblokjes gaar, doe de champignons erbij en bak deze 2 minuten mee.
-
Voeg de curry pasta toe en de kokosmelk breng het geheel al roerend aan de kook.
-
voeg nu de boonjes toe en laat deze een paar minuten mee koken in de saus.
-
Voeg als laatste de tomaatjes toe, vewarm deze nog even mee.
-
Serveer de rijst met kip en saus.
-
Tip: ook lekker met wat uitgebakken uitjes erover en wat kroepoekjes erbij!