Rijst met boontjes,tomaatjes, champignons en rode curry

Rijst met boontjes en rode curry (vegetarisch)

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 300 gr rijst
  • 350 gr kipfilet
  • 400 gr boontjes
  • 200 gr cherry/snoeptomaatjes
  • 160 gr champignons
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el (wok)olie
  • 95 gr kruidenpasta rode curry (bijvoorbeeld van conimex)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de boontjes schoon, snij de puntjes aan beide kanten eraf en kook deze 4 a 5 min (ze moeten beetgaar zijn).
  3. Was en snij de tomaatjes in tweeën en snij de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit de olie in de pan en bak de kipblokjes gaar, doe de champignons erbij en bak deze 2 minuten mee.
  5. Voeg de curry pasta toe en de kokosmelk breng het geheel al roerend aan de kook.
  6. voeg nu de boonjes toe en laat deze een paar minuten mee koken in de saus.
  7. Voeg als laatste de tomaatjes toe, vewarm deze nog even mee.
  8. Serveer de rijst met kip en saus.
  9. Tip: ook lekker met wat uitgebakken uitjes erover en wat kroepoekjes erbij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling