Roergebakken Koolrabi
Ingredienten
- 150 gr rijst √
- 1 koolrabi √
- 1 ui √
- 2 teentjes knoflook √
- 1 tomaat √
- 0,5 rode paprika √
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl sambal
- 1 tl ketoembar
- zout
- gemalen zwarte peper
- 2 el ketjeap manis
- 1 el roerbakolie.
- 2 kipfilet
- kipkruiden (of wat jezelf lekker vind)
- 25 gr braadboter
Bereiding
- 
										Zet een pan met wat water op het vuur en kook de rijst in 9 min gaar, giet het overtollig water af en laat de rijst in de pan met deksel staan. 
- 
										Kruid de kipfilet met de kipkruiden (of kruiden naar eigen keuze) 
- 
										Zet de pan op het vuur en als deze warm is voeg je de braadboter toe en bak de je kipfilet gaar. 
- 
										Schil ondertussen koolrabi en snijd in blokjes. 
- 
										Snijd de ui en knoflook fijn en verwarm de olie in de wok. 
- 
										Voeg nu de ui en de knoflook toe in de wok en fruit dit even aan 
- 
										Dan de koolrabi toevoegen, de kruiden en de sambal en ca 3 min alles roerbakken op matig vuur. 
- 
										Ondertussen de paprika in stukjes snijden en toevoegen. 
- 
										De tomaat snijden en toevoegen met de ketjap. 
- 
										Alles nog zo’n 5 tot 10 min laten pruttelen. Wil je het wat gaarder dan moet het iets langer.
- 
										Dan nu de rijst met de roergebakken koolrabi en kip serveren 
