Roergebakken Koolrabi

Roergebakken Koolrabi

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2 personen

Ingredienten

  • 150 gr rijst
  • 1 koolrabi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 0,5 rode paprika
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 tl ketoembar
  • zout
  • gemalen zwarte peper
  • 2 el ketjeap manis
  • 1 el roerbakolie.
  • 2 kipfilet
  • kipkruiden (of wat jezelf lekker vind)
  • 25 gr braadboter

Bereiding

  1. Zet een pan met wat water op het vuur en kook de rijst in 9 min gaar, giet het overtollig water af en laat de rijst in de pan met deksel staan.

  2. Kruid de kipfilet met de kipkruiden (of kruiden naar eigen keuze)

  3. Zet de pan op het vuur en als deze warm is voeg je de braadboter toe en bak de je kipfilet gaar.

  4. Schil ondertussen koolrabi en snijd in blokjes.

  5. Snijd de ui en knoflook fijn en verwarm de olie in de wok.

  6. Voeg nu de ui en de knoflook toe in de wok en fruit dit even aan

  7. Dan de koolrabi toevoegen, de kruiden en de sambal en ca 3 min alles roerbakken op matig vuur.

  8. Ondertussen de paprika in stukjes snijden en toevoegen.

  9. De tomaat snijden en toevoegen met de ketjap.

  10. Alles nog zo’n 5 tot 10 min laten pruttelen. Wil je het wat gaarder dan moet het iets langer.
  11. Dan nu de rijst met de roergebakken koolrabi en kip serveren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling