Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1,5 kg aardappelen
  • 3 dl melk
  • 15 gr margarine
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 500 gr andijvie
  • 250 gr ham/spekblokjes

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Snij de andijvie en was deze in ruim water

  3. De andijvie laten uitlekken in een vergiet
  4. Zet de aardappelen op met weinig water en zout en kook ze gaar in 20 min.
  5. Bak de spekblokjes in tussentijd.
  6. Giet het kookvocht van de aardappelen af.
  7. Verwarm de melk.
  8. Stamp de aardappelen met de warme melk, de margarine, zout, peper en nootmuskaat tot een puree.
  9. Roer de andijvie door de puree en laat de stampot nog even goed warm worden.
  10. Als laatste de kaas en spek erdoor mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling