Stamppot rauwe andijvie
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 1,5 kg aardappelen √
- 3 dl melk
- 15 gr margarine
- peper
- zout
- nootmuskaat
- 500 gr andijvie √
- 250 gr ham/spekblokjes
Bereiding
-
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Snij de andijvie en was deze in ruim water
-
De andijvie laten uitlekken in een vergiet
-
Zet de aardappelen op met weinig water en zout en kook ze gaar in 20 min.
-
Bak de spekblokjes in tussentijd.
-
Giet het kookvocht van de aardappelen af.
-
Verwarm de melk.
-
Stamp de aardappelen met de warme melk, de margarine, zout, peper en nootmuskaat tot een puree.
-
Roer de andijvie door de puree en laat de stampot nog even goed warm worden.
-
Als laatste de kaas en spek erdoor mengen.