Geroerbakte bladspinazie met pijnboompitten

Geroerbakte bladspinazie met pijnboompitten

Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 4 el pijnboompitten
  • 2 el zachte olijfolie
  • 2 teen knoflook fijngehakt
  • 150 gr magere spekjes
  • 1 ui
  • 1,5 kilo bladspinazie
  • 50 gr rozijnen
  • 2 beschuiten
  • zout en peper

Bereiding

  1. Was de bladspinazie en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
  2. Pel de ui en snij deze in kleine stukjes.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge hete wok en schep ze daarna uit de pan.
  4. Verhit de olijfolie in de wok, fruit hierin de knoflook.
  5. Haal de knoflook uit de wok en schep ze bij de pijnboompitjes.
  6. Schep de spekreepjes in de wok en bak ze knapperig.
  7. Doe de stukjes ui bij de spekjes in de pan en fruit deze 3 minuten mee.

  8. Doe de spinazie beetje bij beetje in de wok en laat al omscheppend slinken.

  9. Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 minuten.
  10. Verkruimel de beschuiten en schep ze samen met de pijnboompitjes en de knoflook door de spinazie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling