Geroerbakte bladspinazie met pijnboompitten
Bereidingstijd 5 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 4 el pijnboompitten
- 2 el zachte olijfolie
- 2 teen knoflook fijngehakt
- 150 gr magere spekjes
- 1 ui
- 1,5 kilo bladspinazie
- 50 gr rozijnen
- 2 beschuiten
- zout en peper
Bereiding
-
Was de bladspinazie en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
-
Pel de ui en snij deze in kleine stukjes.
-
Rooster de pijnboompitjes in een droge hete wok en schep ze daarna uit de pan.
-
Verhit de olijfolie in de wok, fruit hierin de knoflook.
-
Haal de knoflook uit de wok en schep ze bij de pijnboompitjes.
-
Schep de spekreepjes in de wok en bak ze knapperig.
-
Doe de stukjes ui bij de spekjes in de pan en fruit deze 3 minuten mee.
-
Doe de spinazie beetje bij beetje in de wok en laat al omscheppend slinken.
-
Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 minuten.
-
Verkruimel de beschuiten en schep ze samen met de pijnboompitjes en de knoflook door de spinazie.