Spitskool uit de wok met aardappelen
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 800 gram aardappelen √
- 1 spitskool √
- 150 gram spekjes
- 1 ui √
- peper en zout
- 150 gram ananas (optioneel)
Bereiding
-
Schil en kook de aardappelen in 15 min gaar.
-
Snijd ondertussen de spitskool zo fijn als je zelf prettig vind en de ui in halve ringen.
-
Bak de ui aan in een wok
-
Voeg de spitskool hierbij en schep de ui en spitskool om in de pan.
-
Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Laat dit mengsel even bakken zodat de spitskool gaar wordt. (wordt iets donkerder van kleur)
-
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit.
-
Voeg de spekjes bij de spitskool en schep het geheel om in de pan.
-
Lekker met een beetje ketjap.
-
Optie met ananas
-
Voeg nadat de spitskool gaar is blokjes ananas toe en bak dit even mee.
-
serveer nu de aardappelen en de spitskool, eventueel met een stukje vlees naar keuze