Spitskool uit de wok

Spitskool uit de wok met aardappelen

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 800 gram aardappelen
  • 1 spitskool
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 150 gram ananas (optioneel)

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen in 15 min gaar.

  2. Snijd ondertussen de spitskool zo fijn als je zelf prettig vind en de ui in halve ringen.

  3. Bak de ui aan in een wok
  4. Voeg de spitskool hierbij en schep de ui en spitskool om in de pan.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  6. Laat dit mengsel even bakken zodat de spitskool gaar wordt. (wordt iets donkerder van kleur)
  7. Bak in een andere koekenpan de spekjes uit.
  8. Voeg de spekjes bij de spitskool en schep het geheel om in de pan.
  9. Lekker met een beetje ketjap.
  10. Optie met ananas
  11. Voeg nadat de spitskool gaar is blokjes ananas toe en bak dit even mee.
  12. serveer nu de aardappelen en de spitskool, eventueel met een stukje vlees naar keuze

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling