Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1,1 kg aardappels
  • 1 spitskool
  • 1 grote rode of groene paprika
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bouillontablet
  • peper
  • zout
  • 0,5 el kerriepoeder (of naar smaak)
  • scheutje maggi aroma
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze gaar in 15 minuten
  2. Ondertussen snij je de Spitskool in smalle reepjes.
  3. Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
  4. Ui en knoflook pellen en snipperen.
  5. Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
  6. Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
  7. Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn.
  8. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
  9. Spitskool en paprika toevoegen, al roerend even meebakken.
  10. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen.
  11. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 – 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
  12. Op smaak maken met wat peper en zout en eventueel wat maggi.
  13. Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling