Roergebakken spitskool met paprika en gehakt
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 300 gr rundergehakt
- 1,1 kg aardappels √
- 1 spitskool √
- 1 grote rode of groene paprika √
- 1 ui √
- 2 teen knoflook √
- 3 lente-uitjes √
- 1 bouillontablet
- peper
- zout
- 0,5 el kerriepoeder (of naar smaak)
- scheutje maggi aroma
- 2 el olijfolie
Bereiding
-
Schil de aardappels en kook ze gaar in 15 minuten
-
Ondertussen snij je de Spitskool in smalle reepjes.
-
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
-
Ui en knoflook pellen en snipperen.
-
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.
-
Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
-
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn.
-
Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
-
Spitskool en paprika toevoegen, al roerend even meebakken.
-
Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen.
-
Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 – 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
-
Op smaak maken met wat peper en zout en eventueel wat maggi.
-
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.