Rijst met kip en sperziebonen

Rijst met kip en sperziebonen

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 250 gr kipfilet
  • 300 gr sperziebonen
  • 150 gr rijst
  • 1 ui
  • 1 paprika (rood of geel)
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl kerrie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
  2. Snijd de kip de paprika en ui in stukjes.
  3. Snijd de puntjes van de sperziebonen.
  4. Kook de sperziebonen ongeveer 5-6 minuten totdat ze beetgaar zijn.

  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip met de kruiden rondom bruin.

  6. Voeg vervolgens de ui, paprika en 1 uitgeperste teen knoflook toe en roerbak die een paar minuten mee.

  7. Vervolgens voeg je de gekookte sperziebonen en kokosmelk toe.
  8. Laat dit nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen en serveer dan de rijst met de kip en sperziebonen.
  9. ook lekker met wat uitgebakken uitjes er overheen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling