Rijst met kip en sperziebonen
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 250 gr kipfilet
- 300 gr sperziebonen √
- 150 gr rijst √
- 1 ui √
- 1 paprika (rood of geel) √
- 1 teen knoflook √
- 200 ml kokosmelk
- 2 tl kerrie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- zout en peper
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze.
-
Snijd de kip de paprika en ui in stukjes.
-
Snijd de puntjes van de sperziebonen.
-
Kook de sperziebonen ongeveer 5-6 minuten totdat ze beetgaar zijn.
-
Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip met de kruiden rondom bruin.
-
Voeg vervolgens de ui, paprika en 1 uitgeperste teen knoflook toe en roerbak die een paar minuten mee.
-
Vervolgens voeg je de gekookte sperziebonen en kokosmelk toe.
-
Laat dit nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen en serveer dan de rijst met de kip en sperziebonen.
-
ook lekker met wat uitgebakken uitjes er overheen