Kipcurry broccoli en zoete aardappel schotel

Kipcurry broccoli en zoete aardappel schotel

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 250 gr Champignons
  • 500 gr Broccoli
  • 400 gram Kip
  • 250 ml Kokos melk
  • 1 el Garam Massala
  • 2 el Kerrie
  • 1 tl Kurkuma
  • Beetje peper
  • Kokos olie

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukken

  2. Snijd de champignons in vieren, snipper de ui, snijd de knoflook in kleine stukjes en snijd de broccoli in kleine stronkjes.

  3. Snijd de kip in kleine stukjes.

  4. Bak eerst de kip in een grote wok pan met wat (kokos) olie aan.

  5. Ondertussen kook je de stronkjes broccoli ongeveer 5 minuten, en laat de broccoliroosjes even goed uitlekken.

  6. Doe vervolgens de ui, champignon, de knoflook en de zoete aardappel erbij, bak dit zo'n 4 a 5 min mee.

  7. Doe dan de kruiden (garam massala, kurkuma, kerrie) erbij, dit goed omscheppen en dan na 1 minuut de kokosmelk toevoegen.

  8. Voeg vervolgens de broccoli aan het gerecht toe.

  9. Regelmatig om scheppen.

  10. Nu nog ongeveer 10 minuten laten door sudderen (totdat de zoete aardappel gaar is).

  11. Dan op smaak brengen met een beetje peper.

  12. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling