Kipcurry broccoli en zoete aardappel schotel
Ingredienten
- 4 zoete aardappelen √
- 1 ui √
- 2 teen knoflook √
- 250 gr Champignons √
- 500 gr Broccoli √
- 400 gram Kip
- 250 ml Kokos melk
- 1 el Garam Massala
- 2 el Kerrie
- 1 tl Kurkuma
- Beetje peper
- Kokos olie
Bereiding
-
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukken
-
Snijd de champignons in vieren, snipper de ui, snijd de knoflook in kleine stukjes en snijd de broccoli in kleine stronkjes.
-
Snijd de kip in kleine stukjes.
-
Bak eerst de kip in een grote wok pan met wat (kokos) olie aan.
-
Ondertussen kook je de stronkjes broccoli ongeveer 5 minuten, en laat de broccoliroosjes even goed uitlekken.
-
Doe vervolgens de ui, champignon, de knoflook en de zoete aardappel erbij, bak dit zo'n 4 a 5 min mee.
-
Doe dan de kruiden (garam massala, kurkuma, kerrie) erbij, dit goed omscheppen en dan na 1 minuut de kokosmelk toevoegen.
-
Voeg vervolgens de broccoli aan het gerecht toe.
-
Regelmatig om scheppen.
-
Nu nog ongeveer 10 minuten laten door sudderen (totdat de zoete aardappel gaar is).
-
Dan op smaak brengen met een beetje peper.
-
Eet smakelijk!