Currysoep met rijst en prei

Currysoep met rijst en prei

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 2 ui
  • 2 preistengels
  • 1 zoete aardappel
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gr rijst
  • 4 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 3 el bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 120 ml kokosroom
  • boter
  • peper
  • zout
  • Voor de topping :
  • 2 ei
  • 2 lente-ui (in ringen)
  • 2 tak kervel (en anders gedroogde kervel) naar smaak
  • 1 el sesamzaad

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in licht gezouten water.
  2. Fruit de fijngesnipperde ui en de geperste knoflookteentjes enkele minuten in boter.
  3. Voeg de in ringen gesneden prei en de in blokjes gesneden zoete aardappel toe en schep om.
  4. Laat zachtjes meebakken.
  5. Doe de bloem, kerriepoeder, kurkuma en nootmuskaat bij en roer goed om.

  6. Giet er de bouillon al roerend bij zodat er geen klonters ontstaan.

  7. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Kook de eieren in 6 minuten half hard.
  9. Giet de rijst af en laat uitlekken in een vergiet.
  10. Schep eerst de rijst in een kom en dan de soep.
  11. Giet er de kokosroom bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  12. Pel de eieren en halveer ze.
  13. Verdeel de soep over de borden en werk af met de eieren, lenteui, sesamzaadjes en kervel.
  14. Eventueel lekker met een lekker stuk (stok)brood erbij.

  15. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling