Spaanse aardappeltortilla
Kook tijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 2 uien
- 4 el olijfolie
- 600 g aardappelschijfjes
- 400 g gebroken sperziebonen
- 5 trostomaten
- 2 el gedroogde oregano
- 6 eieren
Bereiding
-
Breng voor de sperziebonen een pan water aan de kook.
-
Snijd de uien in halve ringen.
-
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
-
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en fruit de uienringen 3 min.
-
Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 min. goudgeel.
-
Snijd de tomaten in parten.
-
Giet de bonen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Schep de tomaat, sperziebonen en 1 el oregano om.
-
Besprenkel met 1 el olie.
-
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze los met een garde of vork.
-
Voeg de gebakken aardappel, uienringen en de rest van de oregano toe.
-
Schep voorzichtig om.
-
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
Verhit 1 el olie in de koekenpan en schep er het aardappelmengsel in.
-
Bak 3 min. op hoog vuur met het deksel op de pan.
-
Draai de tortilla met behulp van een bord of deksel om en bak nog 3 min. op hoog vuur.
-
Schuif de tortilla op een groot bord en serveer eventueel met een lekkere salade.