Stamppot boerenkool knolselderij
Ingredienten
- 750 gr kruimige aardappelen √
- 750 gr knolselderij √
- 2 uien √
- 3 teen knoflook √
- 250 gr rookworst
- 2,5 el olijfolie
- 600 gr boerenkool (gesneden) √
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
-
Snij de knolselderij in plakken van 1 cm dik en snijd deze in kleine stukken.
-
Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Doe de aardappelen en de knolselderij in een ruime pan met zoveel water dat ze net onder staan, en kook ze in ca 15 minuten gaar (met eventueel wat zout naar smaak)
-
TIP ! Als je niet van boerenkool met een "bite" houdt, voeg dan de boerenkool toe aan de aardappelen en knolselderij en kook deze mee in plaats van deze te roerbakken.
-
Verwarm de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Verhit intussen de olie in een wok/pan en roerbak de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur lichtbruin en glazig.
-
Voeg nu de boerenkool toe aan de ui en knoflook en roerbak de groente al omscheppend tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. (tenzij de boerenkool is meegekookt met de aardappelen en knolselderij)
-
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
Giet de aardappelen en de knolselderij af maar vang een mok kookvocht op.
-
Stamp de aardappelen en knolselderij fijn en voeg beetje bij beetje opgevangen kookvocht toe, als de puree wat te droog is.
-
Schep daarna de puree door de boerenkool met ui en knoflook en roer het geheel goed door elkaar.
-
Serveer nu met in plakken gesneden rookworst.