Stamppot wortel ui

Stamppot wortel ui

Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 1,2 kg kruimige aardappel
  • 400 gr middelgrote uien
  • 600 gr winterwortelen
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 1,5 l water
  • 285 gr rookworst
  • 100 ml halfvolle melk
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat of
  • 1 Zakje kruidenmix voor hutspot (optioneel)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Snijd de uien in halve ringen.
  3. Schil de wortel en snijd in kleine stukken van 1 cm.
  4. Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
  5. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
  6. Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook.
  7. Laat 20 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn en giet het water af.

  8. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
  10. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree door beetje bij beetje de verwarmde melk toe te voegen tijdens het stampen

  11. Voeg de rest van de boter en nootmuskaat (of optioneel het zakje kruidenmix voor hutspot) toe en roer het goed door.

  12. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en eventueel zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling