Stamppot wortel ui
Bereidingstijd 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 1,2 kg kruimige aardappel √
- 400 gr middelgrote uien √
- 600 gr winterwortelen √
- 75 gr ongezouten roomboter
- 1,5 l water
- 285 gr rookworst
- 100 ml halfvolle melk
- 0,5 tl gemalen nootmuskaat of
- 1 Zakje kruidenmix voor hutspot (optioneel)
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
-
Snijd de uien in halve ringen.
-
Schil de wortel en snijd in kleine stukken van 1 cm.
-
Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
-
Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
-
Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook.
-
Laat 20 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn en giet het water af.
-
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
-
Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree door beetje bij beetje de verwarmde melk toe te voegen tijdens het stampen
-
Voeg de rest van de boter en nootmuskaat (of optioneel het zakje kruidenmix voor hutspot) toe en roer het goed door.
-
Breng eventueel nog op smaak met wat peper en eventueel zout.