Stamppot Raapstelen
Totale tijd 40 minuten
Portie 4 personen
Ingredienten
- 1,5 kg kruimige aardappelen √
- 600 gr raapstelen √
- 2 dunne prei √
- 2 rode paprika √
- 20 gr boter
- 1 el cajunkruiden
- 150 ml melk
- zout
- peper
- 200 gr geraspte belegen kaas
Bereiding
-
Schil en was de aardappelen, snijd ze in 2 of 4 stukken van gelijke grootte en kook ze in circa 20 min. gaar in weinig water.
-
Was intussen de raapstelen, snijd de worteltjes eraf en snijd de groente in stukken van ca. 2 centimeter. Laat de raapstelen uitlekken.
-
Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
-
Maak de paprika`s schoon en snijd het vruchtvlees in stukken.
-
Smelt de boter en bak de preiringen en de paprikastukjes met de Cajunkruiden zachtjes circa 5 min.
-
Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp ze met een pureestamper fijn.
-
Roer het prei-paprikamensel, de raapstelen en de kaas erdoor en laat de stampot al roerende goed heet worden.
-
Breng op smaak met zout en peper.