Pasta ovenschotel met courgette

Pasta ovenschotel met courgette

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 225 gr Pasta
  • 2 tl Tijm
  • 2 tl Oregano
  • 2 tl gedroogde Basiliucm
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 200 gr Cherrytomaatjes
  • 1 Courgette
  • 200 ml Kookroom
  • 100 gr geraspte Kaas
  • 50 gr geraspte Kaas voor over de ovenschotel
  • Zout
  • Peper
  • 125 gr (Optioneel) spekreepjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op het pak.
  3. (Optioneel: Bak de spekreepjes uit en hou ze even apart in een schaaltje)
  4. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  5. Snijd ook de courgette en cherrytomaatjes in stukjes.
  6. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
  7. Voeg na circa 3 minuten de courgette toe en bak een paar minuten mee.
  8. Daarna kunnen de cherrytomaatjes, tijm, oregano, basilicum en een snufje zout en peper erbij.
  9. Bak dit even kort aan.
  10. (Voeg nu ook optioneel de spekreepjes toe)
  11. Voeg de kookroom toe en warm dit op.
  12. Doe dan een deel (100 gr) van de geraspte kaas erdoor, even goed roeren en dan kan het vuur uit.
  13. Meng de gekookte pasta door de saus.
  14. Schep alles in een grote ovenschaal en strooi nog het andere deel van de geraspte kaas er overheen.
  15. Eventueel kun je nog wat extra gehalveerde cherrytomaatjes bovenop de ovenschotel doen.
  16. Zet de ovenschaal circa 15 minuten in de oven.
  17. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling