Italiaanse rijstschotel met gehaktballetjes
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 300 gr rijst √
- 1 ui √
- 1 rode paprika √
- 1 smalle prei √
- 1 kleine winterwortel √
- 1 courgette √
- 400 gr tomaten √
- 300 gr rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 1 tl gehaktkruiden
- 1 pakje tomaten frito (330 ml)
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olie (om in te bakken)
Bereiding
-
Was en snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes.
-
Schil en wortel en snijd in blokjes.
-
Was en snijd de prei in halve ringen.
-
Snipper de ui.
-
Kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar, afgieten, even door de rijst roeren en met deksel op de pan laten staan.
-
Meng nu in een kom het gehakt met de gehaktkruiden en het ei.
-
Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe totdat je een stevige massa hebt,
-
Maak nu kleine balletjes van het gehakt, ongeveer soep bal formaat.
-
Giet een scheutje olie in een grote pan met deksel en bak de balletjes rondom bruin.
-
Voeg dan de ui, prei, paprika, courgette en wortel toe.
-
Bak dit 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes, tomaten frito en de kruiden oregano en basilicum toe.
-
Laat dit nog 5 minuten pruttelen met deksel op de pan, voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe
-
Voeg dan de gekookte rijst toe en meng alles door elkaar.
-
Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
-
Eet smakelijk!