Vegetarische stoofschotel

Vegetarische stoofschotel

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 600 gr Stevige aardappel
  • 300 gr Wortels
  • 250 gr Champignons
  • 2 Uien
  • 1 Paprika
  • 1 Teen knoflook
  • 2 Stengels verse peterselie
  • Snuf tijm
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 Tomatenpuree blikje a 70 gr
  • 1 Groentebouillonblokje
  • 2 el Bloem
  • 2 Laurier blaadjes
  • Olie om te bakken
  • Optioneel: scheut rode wijn

Bereiding

  1. Los het bouillonblokje op in ca. 500 ml liter kokend water.
  2. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Snipper de uien en knoflook.
  4. Snijd de paprika in blokjes, en de champignons in plakjes
  5. Schil de wortels en snijd de wortels in plakjes of blokjes.

  6. Fruit de ui en knoflook aan in een braadpan in een beetje olie of boter.
  7. Voeg nu de wortelstukjes toe en bak deze een paar minuten mee.

  8. Voeg daarna ook de champignons toe en de paprika en bak deze kort mee.
  9. Voeg de tijm en paprikapoeder toe en daarna ook de bloem. Schep goed door.
  10. Roer de tomatenpuree er door.
  11. Giet een scheut rode wijn er bij (mocht je deze stoofschotel zonder alcohol willen maken dan kun je deze stap ook overslaan).
  12. Roer goed door elkaar zodat de bloem is opgenomen en er soort saus ontstaat.
  13. Giet de bouillon erbij en blijf goed roeren.
  14. Doe de blaadjes laurier nu in de stoof en vervolgens ook de aardappelstukjes.
  15. Laat de vegetarische stoofschotel met de deksel gedeeltelijk op de pan ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.
  16. Haal nu de laurierblaadjes uit de stoofpot voor dat je het gaat serveren.
  17. snijd als laatste de peterselie grof en strooi over het stoofgerecht.

  18. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling