Vegetarische stoofschotel
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 600 gr Stevige aardappel √
- 300 gr Wortels √
- 250 gr Champignons √
- 2 Uien √
- 1 Paprika √
- 1 Teen knoflook √
- 2 Stengels verse peterselie √
- Snuf tijm
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 Tomatenpuree blikje a 70 gr
- 1 Groentebouillonblokje
- 2 el Bloem
- 2 Laurier blaadjes
- Olie om te bakken
- Optioneel: scheut rode wijn
Bereiding
-
Los het bouillonblokje op in ca. 500 ml liter kokend water.
-
Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
-
Snipper de uien en knoflook.
-
Snijd de paprika in blokjes, en de champignons in plakjes
-
Schil de wortels en snijd de wortels in plakjes of blokjes.
-
Fruit de ui en knoflook aan in een braadpan in een beetje olie of boter.
-
Voeg nu de wortelstukjes toe en bak deze een paar minuten mee.
-
Voeg daarna ook de champignons toe en de paprika en bak deze kort mee.
-
Voeg de tijm en paprikapoeder toe en daarna ook de bloem. Schep goed door.
-
Roer de tomatenpuree er door.
-
Giet een scheut rode wijn er bij (mocht je deze stoofschotel zonder alcohol willen maken dan kun je deze stap ook overslaan).
-
Roer goed door elkaar zodat de bloem is opgenomen en er soort saus ontstaat.
-
Giet de bouillon erbij en blijf goed roeren.
-
Doe de blaadjes laurier nu in de stoof en vervolgens ook de aardappelstukjes.
-
Laat de vegetarische stoofschotel met de deksel gedeeltelijk op de pan ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.
-
Haal nu de laurierblaadjes uit de stoofpot voor dat je het gaat serveren.
-
snijd als laatste de peterselie grof en strooi over het stoofgerecht.
-
Eet smakelijk!