Pasta cajun met spinazie en kip
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 350 gr Pasta √
- 350 gr Kipfilet
- 350 gr Verse spinazie √
- 400 gr Tomaten √
- 1 Ui √
- 1 tl Cajunkruiden
- 1 Kippenbouillonblokje
- 500 ml Water
- 100 gr Creme fraiche
- 1 tl Suiker
- Olijfolie
- Zout
Bereiding
-
Kook het water en los de kippenbouillonblokje er in op.
-
Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Was de tomaten en snijd ook de tomaten in blokjes.
-
Verwarm olie in een pan.
-
Doe de kip in de pan, samen met de cajunkruiden.
-
Roer om zodat de cajunkruiden om de kipblokjes zit en bak de kip rondom aan.
-
Snipper ondertussen de ui en fruit deze even mee bij met de kipblokjes.
-
Voeg nu de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de pasta (ongekookt) toe.
-
Voeg de suiker toe en doe hierna de deksel op de pan en laat dit 10- minuutjes zacht koken.
-
Controleer of de pasta gaar is, anders laat het nog even een paar minuten zachtjes koken met deksel op de pan
-
Doe hierna beetje bij beetje de spinazie erbij de pan en laat de spinazie slinken, roer deze door de pasta
-
Voeg tot slot de crème fraîche toe, laat deze smelten en roer door de pasta en verwarm dit nog even mee.
-
Serveer de pasta hierna direct.
-
Eet smakelijk!
-
Tip:
-
Als je van pittig(er) eten houdt, laat dan het schepje suiker weg, en voeg 1/2 theelepel cajunkruiden extra toe.