Pasta cajun met spinazie en kip

Pasta cajun met spinazie en kip

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 350 gr Pasta
  • 350 gr Kipfilet
  • 350 gr Verse spinazie
  • 400 gr Tomaten
  • 1 Ui
  • 1 tl Cajunkruiden
  • 1 Kippenbouillonblokje
  • 500 ml Water
  • 100 gr Creme fraiche
  • 1 tl Suiker
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding

  1. Kook het water en los de kippenbouillonblokje er in op.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Was de tomaten en snijd ook de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm olie in een pan.
  5. Doe de kip in de pan, samen met de cajunkruiden.
  6. Roer om zodat de cajunkruiden om de kipblokjes zit en bak de kip rondom aan.
  7. Snipper ondertussen de ui en fruit deze even mee bij met de kipblokjes.
  8. Voeg nu de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de pasta (ongekookt) toe.

  9. Voeg de suiker toe en doe hierna de deksel op de pan en laat dit 10- minuutjes zacht koken.

  10. Controleer of de pasta gaar is, anders laat het nog even een paar minuten zachtjes koken met deksel op de pan

  11. Doe hierna beetje bij beetje de spinazie erbij de pan en laat de spinazie slinken, roer deze door de pasta
  12. Voeg tot slot de crème fraîche toe, laat deze smelten en roer door de pasta en verwarm dit nog even mee.
  13. Serveer de pasta hierna direct.
  14. Eet smakelijk!
  15. Tip:
  16. Als je van pittig(er) eten houdt, laat dan het schepje suiker weg, en voeg 1/2 theelepel cajunkruiden extra toe.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling