Pittige ovenschotel met andijvie, bacon, ei en aardappelschijfjes
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 700 gr Aardappels √
- 500 gr Andijvie √
- 1 Middelgrote ui √
- 2 Teentjes knoflook √
- 75 gr Plakjes bacon in smalle reepjes
- 50 gr Belegen kaas (geraspt)
- 3 Eieren
- 2 el Zonnebloemolie
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 1,5 tl Sambal oelek
- 1 el Kerriepoeder
- 1 el Paneermeel
Bereiding
-
Verwarm de oven voor tot 200 graden boven- en onder-warmte.
-
Schil en kook de aardappelen 5 min, laat de aardappels afkoelen en snijd deze dan in plakken.
-
Kook de eieren in ongeveer 9 minuten hard, daarna met koud water laten schrikken zodat de schil er makkelijk af te halen is, en snijd de eieren dan in plakjes.
-
Snijd de andijvie in reepjes en was in ruim water, laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
-
Snipper de ui en de knoflook.
-
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
-
Bak de reepjes bacon bruin en knapperig.
-
Bak de uisnippers en knoflook even kort mee.
-
Voeg de sambal oelek en kerriepoeder toe en bak deze ook even mee.
-
Voeg de gesneden andijvie hieraan toe en roerbak de andijvie tot beetgaar is.
-
Maak de andijvie op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
-
Roer een eetlepel paneermeel door de andijvie, zodat je geen natte hap onderin de ovenschaal krijgt.
-
Verdeel de andijvie over de bodem van de ovenschaal.
-
Verdeel hierover dakpansgewijs de plakjes hardgekookt ei en de schijfjes voorgekookte aardappelen.
-
Strooi de geraspte kaas over de aardappelen en zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
-
Eet smakelijk!
-
Tip: In plaats van bacon kun je natuurlijk ook spekreepjes gebruiken.
-
Vegetariërs laten de bacon weg, ook dan een lekkere ovenschotel.