Pittige ovenschotel met andijvie, bacon, ei en aardappelschijfjes

Pittige ovenschotel met andijvie, bacon, ei en aardappelschijfjes

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 700 gr Aardappels
  • 500 gr Andijvie
  • 1 Middelgrote ui
  • 2 Teentjes knoflook
  • 75 gr Plakjes bacon in smalle reepjes
  • 50 gr Belegen kaas (geraspt)
  • 3 Eieren
  • 2 el Zonnebloemolie
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 1,5 tl Sambal oelek
  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 el Paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Schil en kook de aardappelen 5 min, laat de aardappels afkoelen en snijd deze dan in plakken.

  3. Kook de eieren in ongeveer 9 minuten hard, daarna met koud water laten schrikken zodat de schil er makkelijk af te halen is, en snijd de eieren dan in plakjes.

  4. Snijd de andijvie in reepjes en was in ruim water, laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
  5. Snipper de ui en de knoflook.
  6. Verhit de olie in een wok of hapjespan.
  7. Bak de reepjes bacon bruin en knapperig.
  8. Bak de uisnippers en knoflook even kort mee.

  9. Voeg de sambal oelek en kerriepoeder toe en bak deze ook even mee.

  10. Voeg de gesneden andijvie hieraan toe en roerbak de andijvie tot beetgaar is.
  11. Maak de andijvie op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  12. Roer een eetlepel paneermeel door de andijvie, zodat je geen natte hap onderin de ovenschaal krijgt.
  13. Verdeel de andijvie over de bodem van de ovenschaal.
  14. Verdeel hierover dakpansgewijs de plakjes hardgekookt ei en de schijfjes voorgekookte aardappelen.
  15. Strooi de geraspte kaas over de aardappelen en zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

  16. Eet smakelijk!
  17. Tip: In plaats van bacon kun je natuurlijk ook spekreepjes gebruiken.
  18. Vegetariërs laten de bacon weg, ook dan een lekkere ovenschotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling