Maaltijdsoep met broccoli
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 175 gr ongezouten cashewnoten
- 200 gr Rijst √
- 1 Grote ui √
- 600 gr Broccoli √
- 4 el Koriander √
- 3 el Olijfolie
- 1 liter Groentebouillon
- Zout
- Peper
Bereiding
-
Snijd, hak of maal de cashewnoten fijn.
-
Kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar met ruim water en zout.
-
Verhit ondertussen de olie in een diepe pan met dikke bodem, snipper de ui en fruit de ui 5 minuten aan zonder dat het bruin wordt.
-
Snijd de broccoli in roosjes.
-
Voeg de broccoliroosjes, de geweekte cashewnoten en de bouillon toe.
-
Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer glad.
-
Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
-
Schep de warme rijst in een kom en schep de soep erover en bestrooi met wat fijn gehakte koriander.
-
Eet smakelijk!
-
Tip: ook lekker met wat uitgebakken spekreepjes erdoor