Pasta pesto en kipgehaktballetjes

Pasta pesto met kipgehaktballetjes

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 400 gr pasta
  • 8 tl groene pesto
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 2 tl basilicum (gedroogd)
  • zout en peper
  • rucola (hand vol)
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 75 gr Parmezaanse kaas of oude kaas (geraspt)

Bereiding

  1. Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen het kipgehakt met de kruiden zout, peper en basilicum en het ei.
  3. Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe.
  4. Meng het door elkaar als het geheel nog iets te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe.
  5. Maak vervolgens met je handen kleine balletjes.
  6. Verwarm een beetje olie in een pan en bak de gehaktballetjes gaar.
  7. Zet het vuur uit en voeg de pesto en gekookte pasta toe.
  8. Serveer met wat rucola en geraspte Parmezaanse of oude kaas.

  9. snijd de cherrytomaatjes door de helft en verdeel deze over de pasta.
  10. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling