Pasta pesto met kipgehaktballetjes
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 400 gr pasta √
- 8 tl groene pesto
- 250 gr kipgehakt
- 1 ei
- 6 el paneermeel
- 2 tl basilicum (gedroogd)
- zout en peper
- rucola (hand vol) √
- 150 gr cherrytomaatjes √
- 75 gr Parmezaanse kaas of oude kaas (geraspt)
Bereiding
-
Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar.
-
Meng ondertussen het kipgehakt met de kruiden zout, peper en basilicum en het ei.
-
Voeg daarna beetje voor beetje de paneermeel toe.
-
Meng het door elkaar als het geheel nog iets te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe.
-
Maak vervolgens met je handen kleine balletjes.
-
Verwarm een beetje olie in een pan en bak de gehaktballetjes gaar.
-
Zet het vuur uit en voeg de pesto en gekookte pasta toe.
-
Serveer met wat rucola en geraspte Parmezaanse of oude kaas.
-
snijd de cherrytomaatjes door de helft en verdeel deze over de pasta.
-
Eet smakelijk!