Witlof met ham en kaas en zoete aardappelpuree uit de oven

Witlof met ham en kaas en zoete aardappelpuree uit de oven

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 3

Ingredienten

  • 4 stronken witlof
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 40 gr geraspte kaas
  • 4 plakken ham
  • 4 stengels verse peterselie
  • boter om ovenschaal in te vetten
  • voor de aardappelpuree:
  • 500 gr zoete aardappel
  • 125 ml warme melk
  • 40 gr boter
  • Snuf tijm
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm een pan met water en breng aan de kook.
  3. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken.
  4. Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
  5. Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan.
  6. Stamp fijn met een stamper.
  7. Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden.
  8. Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.
  9. Kook de stronken witlof ca. 7 minuten en laat ze daarna goed uitlekken en dep droog.
  10. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
  11. Verdeel hier de zoete aardappelpuree over.
  12. Wikkel de witlof in een plakje ham en leg op de zoete aardappelpuree.
  13. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie.
  14. Zet de ovenschotel ca. 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
  15. Garneer voor het serveren eventueel nog met wat extra peterselie.
  16. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling