Witlof met ham en kaas en zoete aardappelpuree uit de oven
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 3
Ingredienten
- 4 stronken witlof √
- 2 eetlepel pijnboompitten
- 40 gr geraspte kaas
- 4 plakken ham
- 4 stengels verse peterselie √
- boter om ovenschaal in te vetten
- voor de aardappelpuree:
- 500 gr zoete aardappel √
- 125 ml warme melk
- 40 gr boter
- Snuf tijm
- Peper en zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verwarm een pan met water en breng aan de kook.
-
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken.
-
Voeg de zoete aardappel toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
-
Giet ze daarna af en doe ze terug in de pan.
-
Stamp fijn met een stamper.
-
Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de zoete aardappelpuree lekker smeuïg is geworden.
-
Breng hem op smaak met een snufje tijm, peper en zout.
-
Kook de stronken witlof ca. 7 minuten en laat ze daarna goed uitlekken en dep droog.
-
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
-
Verdeel hier de zoete aardappelpuree over.
-
Wikkel de witlof in een plakje ham en leg op de zoete aardappelpuree.
-
Bestrooi met kaas en pijnboompitten en wat peterselie.
-
Zet de ovenschotel ca. 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
-
Garneer voor het serveren eventueel nog met wat extra peterselie.
-
Eet smakelijk!