Pasta met witlof, spekjes en knoflookkruim

Pasta met witlof, spekjes en knoflookkruim

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4 personen

Ingredienten

  • 300 gr Pasta
  • 4 el olijfolie
  • 180 gr spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 600 gr witlof
  • 2 plakken gedroogd brood (of paneermeel)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Snijd de witlof stronken doormidden en haal het harde stuk eruit, snijd de stronken in reepjes en spoel de witlof af en laat deze goed uitlekken.

  2. snijd de ui in stukjes

  3. Kook de pasta in 8 a 9 minuten beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie.

  4. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de ui en 1 teentje geperste/of heel fijn gesneden knoflook toe en bak 1 minuut mee.

  5. Schep nu de witlof door het spekmengsel en bak 5 minuten mee. Maal intussen in de keukenmachine of hakmolen de sneetjes brood (met korst) fijn.

  6. Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg het broodkruim (paneermeel) met het laatste geperste/of heel fijn gesneden teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 2-3 min. goudgeel en krokant.

  7. Giet de pasta af en meng de pasta door de witlof met het spekmengsel

  8. Breng op smaak met peper en verdeel het over de borden.
  9. Bestrooi met het krokante de knoflookkruim.

  10. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling