Pasta met witlof, spekjes en knoflookkruim
Ingredienten
- 300 gr Pasta √
- 4 el olijfolie
- 180 gr spekreepjes
- 1 ui √
- 2 knoflooktenen √
- 600 gr witlof √
- 2 plakken gedroogd brood (of paneermeel)
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Bereiding
-
Snijd de witlof stronken doormidden en haal het harde stuk eruit, snijd de stronken in reepjes en spoel de witlof af en laat deze goed uitlekken.
-
snijd de ui in stukjes
-
Kook de pasta in 8 a 9 minuten beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie.
-
Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de ui en 1 teentje geperste/of heel fijn gesneden knoflook toe en bak 1 minuut mee.
-
Schep nu de witlof door het spekmengsel en bak 5 minuten mee. Maal intussen in de keukenmachine of hakmolen de sneetjes brood (met korst) fijn.
-
Verhit in een tweede koekenpan de laatste 2 el olie. Voeg het broodkruim (paneermeel) met het laatste geperste/of heel fijn gesneden teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 2-3 min. goudgeel en krokant.
-
Giet de pasta af en meng de pasta door de witlof met het spekmengsel
-
Breng op smaak met peper en verdeel het over de borden.
-
Bestrooi met het krokante de knoflookkruim.
-
Eet smakelijk!