Shakshuka met rijst

Shakshuka met rijst (vegetarisch)

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 3

Ingredienten

  • 225 gr Rijst
  • 2 puntpaprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 steeltjes verse peterselie
  • 400 ml blikje tomatenblokjes (blikje ivm sap)
  • 3 eieren
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Olie om te bakken
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Zet een pan water aan de kook en kook de rijst in 8 a 9 minuten gaar.
  2. Giet de rijst af en laat de rijst met deksel op de pan staan.
  3. Ondertussen snipper je de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
  4. Voeg de komijn en paprikapoeder naar smaak toe.

  5. Snijd de puntpaprika’s in kleine blokjes en bak deze een paar minuten mee, tot ze beetgaar zijn.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen.

  7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  8. Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden.
  9. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt.
  10. Doe de deksel op de pan om dit te versnellen.
  11. Garneer met wat peterselie en serveer met wat Rijst.
  12. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling