Rijst met curry kip, bloemkool, mango en kokosmelk

Rijst met curry kip, bloemkool, mango en kokosmelk

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 400 gr Rijst
  • 1 Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 2 cm Gember
  • 1 Rode Peper
  • 1 Mango
  • 400 gr Kipfilet
  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode paprika
  • 0,5 Bloemkool
  • 1 bosje Bosui
  • Zonnebloemolie
  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 blik pizzatomaten (gepelde tomaten)
  • 200 ml Kokosmelk
  • 4 el Kokosrasp (Optioneel)

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de teen knoflook in dunne plakjes.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Snijd de rode peper in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en hak fijn.
  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes.
  5. Snijd ook de kipfilet en paprika’s in reepjes en snijd kleine roosjes van de bloemkool.
  6. Kook de rijst volgens in 8 a 9 minuten gaar, giet overtollig water af en laat de rijst met deksel op de pan staan.
  7. Fruit ondertussen in een hoge pan de ui, knoflook en gember in een flinke scheut zonnebloemolie.
  8. Voeg na een paar minuten de reepjes kip, rode peper en kerriepoeder toe.
  9. Bak de kip rondom bruin en voeg dan de paprika, bloemkool en het blik pizzatomaten toe.
  10. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur met het deksel half op de pan.
  11. Voeg de mango en kokosmelk toe en warm nog 5 minuten door zonder te koken (zonder deksel op de pan).
  12. Maak de lente-ui schoon en snijd in dunne ringen.
  13. Serveer de rijst met de gele curry en garneer met wat lente-ui en eventueel de geraspte kokos.
  14. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling