Pasta met spinazie, champignons en spekjes
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 400 gr Pasta √
- 400 gr Spinazie √
- 1 Ui √
- 10 gr Basilicum √
- 250 gr Kastanjechampignons √
- 150 gr Kruidenroomkaas
- 200 gr Spekreepjes
- 1 el Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereiding
-
Spoel de spinazie in ruimwater en laat het goed uitlekken.
-
Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 minuut aan.
-
Voeg de spekjes toe en bak deze 5 minuten mee.
-
Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar en giet af.
-
Hak ondertussen de spinazie grof en voeg de spinazie in delen toe aan de koekenpan met de ui en spekjes tot de spinazie helemaal geslonken is.
-
Voeg de champignons en kruidenroomkaas toe en warm dit nog 5 minuten door op laag vuur.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, en spoel deze af.
-
Serveer de spinazie met de spekjes, kruidenkaas en pasta.
-
Garneer met een paar verse basilicumblaadjes.
-
Tip: Lekker met geraspte Grana Padano.