Pasta met spinazie, champignons en spekjes

Pasta met spinazie, champignons en spekjes

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 400 gr Pasta
  • 400 gr Spinazie
  • 1 Ui
  • 10 gr Basilicum
  • 250 gr Kastanjechampignons
  • 150 gr Kruidenroomkaas
  • 200 gr Spekreepjes
  • 1 el Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Spoel de spinazie in ruimwater en laat het goed uitlekken.
  2. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui 1 minuut aan.
  4. Voeg de spekjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  5. Kook de pasta in 8 a 9 minuten gaar en giet af.

  6. Hak ondertussen de spinazie grof en voeg de spinazie in delen toe aan de koekenpan met de ui en spekjes tot de spinazie helemaal geslonken is.
  7. Voeg de champignons en kruidenroomkaas toe en warm dit nog 5 minuten door op laag vuur.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, en spoel deze af.
  10. Serveer de spinazie met de spekjes, kruidenkaas en pasta.
  11. Garneer met een paar verse basilicumblaadjes.
  12. Tip: Lekker met geraspte Grana Padano.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling