Broccoli met kip teriyaki en rijst
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 350 gr rijst √
- 1 kilo broccoli √
- 250 gr champignons √
- olijfolie
- zout en peper
- sesamzaadjes ter garnering (optioneel)
- 350 gr kipfilet in blokjes
- Voor de Teriyaki saus:
- 60 ml sojasaus
- 3 eetl honing
- 1 theel olijfolie
- 1 theel gember √
- 2 theel maïzena
- 2 tenen knoflook √
Bereiding
-
Snijd de broccoli in kleine roosjes, spoel deze af en laat ze goed uitlekken
-
Kook de rijst gaar in 9 a 10 minuten, afgieten en de deksel op de pan laten.
-
Kook of stoom nu de broccoli in 4 a 5 gaar.
-
Was de champignons en snijd ze in plakjes
-
Schil en rasp de gember(het schillen van de gember kan heel makkelijk met een toetjeslepel, druk de rand van de lepel al schrapend over de gember en de schil laat makkelijk los)
-
Pers de knoflook fijn.
-
Roer nu de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
-
Verwarm een koekenpan met olie, bak de blokjes kip hier rondom in aan.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Doe hierna de plakjes champignon erbij en bak deze nog 5-8 minuten mee tot de champignons mooi bruin zijn en de kip gaar is.
-
Doe de teriyakisaus bij de kip en verwarm deze 2 minuten mee.
-
Roer hierna de broccoli door de saus met de kip.
-
Serveer de kip teriyaki met de gekookte rijst.
-
Garneer eventueel met sesamzaadjes.
-
Eet smakelijk!