Rode kool stamppot
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 800 gr kruimige aardappelen √
- 400 gr rode kool √
- 3 appels √
- 1 grote winterpeen √
- 1 ui √
- 2 kruidnagels
- Snufje kaneel
- 100 ml melk
- Peper en zout
- 2 eetl Olie
- 50 gr Braadboter
- 4 Sausijsjes
Bereiding
-
Snij de rode kool in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
-
Snij de ui in kleine stukjes.
-
Rasp de winterpeen.
-
Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin.
-
Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door.
-
Voeg na 5 min de wortel toe.
-
Bak het groentemengsel nog 15 a 20 minuten door.
-
Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 15 a 20 min gaar.
-
Braad ondertussen ook de sausijsjes gaar.
-
Schil de appels en snijd ze in blokjes en bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
-
Probeer de kruidnagels eruit te vissen voor je er een stamppot van maakt
-
Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree.
-
Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
-
Serveer de stamppot met sausijsje.
-
Eet smakelijk!