Rode kool stamppot

Rode kool stamppot

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr rode kool
  • 3 appels
  • 1 grote winterpeen
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • Snufje kaneel
  • 100 ml melk
  • Peper en zout
  • 2 eetl Olie
  • 50 gr Braadboter
  • 4 Sausijsjes

Bereiding

  1. Snij de rode kool in smalle reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
  2. Snij de ui in kleine stukjes.
  3. Rasp de winterpeen.
  4. Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin.
  5. Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door.
  6. Voeg na 5 min de wortel toe.
  7. Bak het groentemengsel nog 15 a 20 minuten door.
  8. Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 15 a 20 min gaar.
  9. Braad ondertussen ook de sausijsjes gaar.
  10. Schil de appels en snijd ze in blokjes en bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.
  11. Probeer de kruidnagels eruit te vissen voor je er een stamppot van maakt
  12. Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree.
  13. Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  14. Serveer de stamppot met sausijsje.
  15. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling