Chinese kool met gehakt ovenschotel
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2
Ingredienten
- ovenschotel:
- 500 gr Chinese kool √
- 250 gr Rundergehakt
- 125 gr Champignons √
- 100 gr kaas (geraspt)
- 1 Ui √
- 2 tenen Knoflook √
- 70 gr Tomatenpuree
- 3 tl Kerrie
- 1 tl Nootmuskaat
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- knolsederijpuree:
- 0,5 knolselderij √
- 500 gr aardappels √
- 30 gr ongezouten roomboter
- melk (scheutje)
- Zeezout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
Bereiding
-
Verwarm de over voor op 200 graden.
-
Snipper de ui.
-
Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en tomatenpuree en naar smaak een beetje peper en zout.
-
Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook fijn.
-
Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt toe en verwarm 1 minuut mee.
-
Vet een ovenschaal in en schep daar het gehakt-koolmengsel in.
-
Strooi de geraspte kaas over het mengsel.
-
Zet de schotel 20 minuten in de oven.
-
Schil ondertussen de knolselderij en aardappels en snijd in middelgrote stukken.
-
Spoel schoon met water.
-
Kook de knolselderij en aardappels in een ruime pan met licht gezouten kokend water totdat ze zacht zijn.
-
Giet af en stamp fijn.
-
Roer de roomboter erdoor en indien nodig een klein scheutje melk als de puree te dik is.
-
Breng goed op smaak met zout en peper.
-
Serveer nu de puree met de ovenschotel.
-
Eet smakelijk!
-
Zet voor een extra knapperig korstje bij de ovenschotel, aan het eind even de grill stand van je oven aan.