Chinese kool met gehakt ovenschotel

Chinese kool met gehakt ovenschotel

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • ovenschotel:
  • 500 gr Chinese kool
  • 250 gr Rundergehakt
  • 125 gr Champignons
  • 100 gr kaas (geraspt)
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 70 gr Tomatenpuree
  • 3 tl Kerrie
  • 1 tl Nootmuskaat
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • knolsederijpuree:
  • 0,5 knolselderij
  • 500 gr aardappels
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • melk (scheutje)
  • Zeezout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui.
  3. Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en tomatenpuree en naar smaak een beetje peper en zout.
  4. Snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook fijn.
  5. Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt toe en verwarm 1 minuut mee.
  6. Vet een ovenschaal in en schep daar het gehakt-koolmengsel in.
  7. Strooi de geraspte kaas over het mengsel.
  8. Zet de schotel 20 minuten in de oven.
  9. Schil ondertussen de knolselderij en aardappels en snijd in middelgrote stukken.
  10. Spoel schoon met water.
  11. Kook de knolselderij en aardappels in een ruime pan met licht gezouten kokend water totdat ze zacht zijn.
  12. Giet af en stamp fijn.
  13. Roer de roomboter erdoor en indien nodig een klein scheutje melk als de puree te dik is.
  14. Breng goed op smaak met zout en peper.
  15. Serveer nu de puree met de ovenschotel.
  16. Eet smakelijk!
  17. Zet voor een extra knapperig korstje bij de ovenschotel, aan het eind even de grill stand van je oven aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling