Gehaktschotel met pastinaak en wortelen

Gehaktschotel met pastinaak en wortelen

Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 400 gr aardappelen
  • 1 wortel (grote)
  • 1 pastinaak (grote)
  • 0,5 ui
  • 200 gr gehakt
  • 30 gr kaas (geraspt)
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen, de pastinaak en de wortelen en snij ze in gelijke stukken.
  3. zet een pan water aan de kook met het bouillonblokje en kook de aardappelen, pastinaak en wortelstukken samen in ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.

  4. Snipper ondertussen de ui fijn en bak deze samen met het gehakt in de olijfolie, totdat de gehakt gaar is.
  5. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

  6. Als de aardappelen, de pastinaak en de wortelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze door elkaar.
  7. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is.
  8. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  9. Schep nu in een ovenschaal de helft van het aardappelmengsel.
  10. Doe dan het gehaktmengsel erover.
  11. Schep nu de andere helft van het aardappelmengsel erover.
  12. Strooi de geraspte kaas erover.
  13. Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in de verwarmde oven, tot de kaas is gesmolten
  14. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling