Gehaktschotel met pastinaak en wortelen
Bereidingstijd 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 400 gr aardappelen √
- 1 wortel (grote) √
- 1 pastinaak (grote) √
- 0,5 ui √
- 200 gr gehakt
- 30 gr kaas (geraspt)
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de aardappelen, de pastinaak en de wortelen en snij ze in gelijke stukken.
-
zet een pan water aan de kook met het bouillonblokje en kook de aardappelen, pastinaak en wortelstukken samen in ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de aardappelen gaar zijn.
-
Snipper ondertussen de ui fijn en bak deze samen met het gehakt in de olijfolie, totdat de gehakt gaar is.
-
Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
-
Als de aardappelen, de pastinaak en de wortelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze door elkaar.
-
Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is.
-
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Schep nu in een ovenschaal de helft van het aardappelmengsel.
-
Doe dan het gehaktmengsel erover.
-
Schep nu de andere helft van het aardappelmengsel erover.
-
Strooi de geraspte kaas erover.
-
Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in de verwarmde oven, tot de kaas is gesmolten
-
Eet smakelijk!