Indische Stamppot Andijvie
Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 2
Ingredienten
- 600 gr aardappels √
- 150 gr andijvie √
- melk
- 3 el gebakken uitjes
- peper
- voor de balletjes:
- 200 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 tl gemalen komijnzaad
- zout
- peper
- 1 tl sambal oelek
- paneermeel
- Voor de saus:
- 0,5 rode ui √
- 1 teen knoflook √
- 50 ml ketjap manis
- 2 el water
- 2 el chilisaus
Bereiding
-
Snij de andijvie in reepjes was deze en laat goed uitlekken in een vergiet.
-
Schil de aardappels, snijd grote aardappels even in blokken, anders worden ze niet snel gaar en kook de aardappels in 15 gaar.
-
Breng ondertussen het gehakt op smaak met alle kruiden en voeg een ei en paneermeel, net zoveel als nodig is om mooie kleine stevige balletjes te kunnen draaien.
-
Snipper de rode ui en fruit dit samen met de balletjes aan.
-
Voeg na 5 minuten de knoflook, ketjap, water en chilisaus toe.
-
Zodra de saus een beetje stroperig is, kan het vuur uit, wordt de saus te dik dan voeg je weer wat water toe.
-
Als de aardappels gekookt zijn, giet je het water af en stamp je de aardappels met een scheutje melk tot puree.
-
Meng dan de andijvie, gebakken uitjes en een snufje peper door de puree.
-
De balletjes met saus erover en je hebt een Indische andijviestamppot op tafel.