Indische Stamppot Andijvie

Indische Stamppot Andijvie

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Portie 2

Ingredienten

  • 600 gr aardappels
  • 150 gr andijvie
  • melk
  • 3 el gebakken uitjes
  • peper
  • voor de balletjes:
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • zout
  • peper
  • 1 tl sambal oelek
  • paneermeel
  • Voor de saus:
  • 0,5 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml ketjap manis
  • 2 el water
  • 2 el chilisaus

Bereiding

  1. Snij de andijvie in reepjes was deze en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Schil de aardappels, snijd grote aardappels even in blokken, anders worden ze niet snel gaar en kook de aardappels in 15 gaar.
  3. Breng ondertussen het gehakt op smaak met alle kruiden en voeg een ei en paneermeel, net zoveel als nodig is om mooie kleine stevige balletjes te kunnen draaien.
  4. Snipper de rode ui en fruit dit samen met de balletjes aan.
  5. Voeg na 5 minuten de knoflook, ketjap, water en chilisaus toe.
  6. Zodra de saus een beetje stroperig is, kan het vuur uit, wordt de saus te dik dan voeg je weer wat water toe.
  7. Als de aardappels gekookt zijn, giet je het water af en stamp je de aardappels met een scheutje melk tot puree.
  8. Meng dan de andijvie, gebakken uitjes en een snufje peper door de puree.
  9. De balletjes met saus erover en je hebt een Indische andijviestamppot op tafel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling