Zuurkool ovenschotel met banaan

Zuurkool ovenschotel met banaan

Bereidingstijd 30 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Portie 4

Ingredienten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1,5 kg aardappels
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 500 gr zuurkool
  • 3 el kerriepoeder
  • 6 bananen (rijp)
  • Roomboter
  • Paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak het gehakt rul in wat boter en kruid met kerriepoeder.
  3. Kook de aardappels en de zuurkool in twee verschillende pannen gaar in ca. 20 minuten.

  4. Giet de zuurkool af en zet even opzij.
  5. Giet de aardappels af en maak van de aardappels puree door deze te stampen en een klontje boter en scheutje melk toe te voegen.
  6. Pel de bananen en snijd in plakjes.
  7. Vet een grote ovenschaal in.
  8. Maak laagjes, eerst een laagje gehakt, dan een laagje zuurkool, schijfjes banaan en afdekken met puree.
  9. Herhaal nog een keer en eindig met de puree.
  10. Bestrooi de puree met wat paneermeel en klontjes boter en zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling