Zuurkool ovenschotel met banaan
Bereidingstijd 30 minuten
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 500 gr rundergehakt
- 1,5 kg aardappels √
- klontje boter
- scheutje melk
- 500 gr zuurkool √
- 3 el kerriepoeder
- 6 bananen (rijp) √
- Roomboter
- Paneermeel
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Bak het gehakt rul in wat boter en kruid met kerriepoeder.
-
Kook de aardappels en de zuurkool in twee verschillende pannen gaar in ca. 20 minuten.
-
Giet de zuurkool af en zet even opzij.
-
Giet de aardappels af en maak van de aardappels puree door deze te stampen en een klontje boter en scheutje melk toe te voegen.
-
Pel de bananen en snijd in plakjes.
-
Vet een grote ovenschaal in.
-
Maak laagjes, eerst een laagje gehakt, dan een laagje zuurkool, schijfjes banaan en afdekken met puree.
-
Herhaal nog een keer en eindig met de puree.
-
Bestrooi de puree met wat paneermeel en klontjes boter en zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.