Rijst met kip en witte kool
Bereidingstijd 1 uur
Kook tijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Portie 4
Ingredienten
- 400 gr rijst √
- 4 ons kipfilet
- 1 grote ui √
- 1 rode paprika √
- 250 gr witte kool √
- zwarte peper
- knoflookpoeder
- 2 el olijfolie
- Voor de marinade:
- 50 ml Ketjap
- 3 el azijn
- zwarte peper (naar smaak)
- knoflook (naar smaak)
- cayennepeper (naar smaak)
- 1 rode peper (optioneel) √
Bereiding
-
Snij de kipfilet in blokjes
-
Doe de ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom en roer de blokjes kipfilet er goed doorheen. (voor wie van pittig houdt, de rode peper in kleine stukjes snijden er erbij doen)
-
Zet daarna minstens 1 uur in de koelkast, (tip: maak dag van te voren klaar, hoe langer in de marinade hoe lekkerder)
-
Snij nu de witte kool in smalle reepjes, de ui en rode paprika in kleine stukjes
-
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
-
Verwarm de wok doe de olijfolie erin en laat de olie goed heet worden
-
Roerbak nu de ui en de paprika
-
Voeg daarna de kip met de marinade toe en bak het gaar
-
Voeg de gesneden witte kool erbij en nog ongeveer 5 minuten roerbakken of tot de gewenste gaarheid
-
Tot slot de rijst er door roeren, of indien gewenst apart serveren
-
Maak op smaak met peper en knoflookpoeder