sperziebonen met aardappelen

Sperziebonen met aardappelen

Bereidingstijd 15 minuten
Kook tijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Portie 3

Ingredienten

  • 600 gr sperziebonen
  • 750 gr aardappelen
  • zout (naar smaak)
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • klontje boter
  • 3 runderworstjes
  • 50 gr braadboter

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken
  2. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar
  3. Doe ondertussen de braadboter in een pan en braad de runderworstjes in 10 min gaar.

  4. blus het braadvet met wat warm water af en dan heb je meteen wat jus voor over de aardappels, houd de worstjes warm met deksel op de pan

  5. Spoel de boontjes eerst even goed af onder de koude kraan.
  6. Snijd vervolgens de puntjes eraf.
  7. Snijd of breek de bonen ten slotte eventueel doormidden zodat ze in de pan passen.
  8. Doe schoongemaakte sperziebonen in een pan met ruim kokend water.
  9. Voeg geen zout toe tijdens het koken, want dat maakt het velletje van de peul vaak wat taai.
  10. Houd een kooktijd van 12 tot 16 minuten aan, afhankelijk van of je de bonen beetgaar of een beetje zacht wilt hebben.

  11. Bestrooi de boontjes na het afgieten met een beetje zout en nootmuskaat.

  12. Vlak voor het opdienen een klontje boter over de warme boontjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling